Ingezonden

MAASTRICHT – Voor Robert Gesink is het aan de vooravond van de Amstel Gold Race van zondag onduidelijk hoe hij zich verhoudt ten opzichte van de concurrentie. De klimmer van Rabobank zegt goed in orde te zijn.

Door Nando Boers

Gesink is geen kopman in de Nederlandse klassieker. Hij moest vorige week voortijdig afhaken in de Ronde van Baskenland en daardoor is het voor hem een grote vraag hoe het zal verlopen in Limburg.

“Ik kom met heel weinig wedstrijdkilometers aan de start van de Amstel”, zegt Gesink.

Volgens ploegleider Nico Verhoeven heeft Gesink ‘niets te verliezen’ en kan het met de Achterhoeker ‘alle kanten op’. Verhoeven: “Fysiek is hij goed.” Rabobank zet echter in op de Deen Matti Breschel en de Duitser Paul Martens. “Die zijn goed in orde”, aldus de ploegleider.

Finale

Gesink is dus geen kopman, zoals de voorbije jaren. “Plak er maar een plaatje op”, zegt hij ‘s middags in Maastricht na de parcoursverkenning. “Het is de Amstel Gold Race, die is altijd lastig en ik ben van onze ploeg de meest ervaren renner in het rijden van een finale in de Amstel.”

“Ik zie de laatste dagen dat ik goed in orde ben, maar die griep een dag voor start van Baskenland… Ging toch van start, maar het was weinig zinvol. Ik mis daardoor koersritme en koershardheid. Ik denk dat ik goed rijd, maar hoe dat zal gaan; dat is voor mij dus een grote vraag.”

De trainingen verliepen goed, vertelt hij. “Ik kan in de trainingen een heel goed niveau halen, maar verder kan ik er ook niet veel van zeggen.”

“Ik zou graag een mooi verhaal ophangen, maar vorig jaar reed ik naar het eindpodium in Baskenland en kende ik een goede aanloop naar de Gold Race (waar hij voor zijn doen teleurstellend als negende eindigde, red). Misschien verloopt het dit jaar precies andersom.”

Bron: http://www.nusport.nl/wielrennen/2785265/gesink-mist-ritme-en-hardheid.html