Ingezonden

HOOFDDORP – Ploegleider Rudi Kemna van Argos-Shimano ziet veel kandidaten voor sprintzeges in de Tour de France. De Nederlandse equipe hoopt met Marcel Kittel een rit te winnen in de belangrijke koers die zaterdag van start gaat.

Door Charlie Bootsman

“Het gaan geweldige finales worden. Ik zie een stuk of tien sprinters die een kans hebben in de massasprint”, aldus Kemna in gesprek met NUsport. De oud-sprinter noemt Mark Cavendish, André Greipel en Peter Sagan als voornaamste concurrenten van de Duitser Kittel.

“Cavendish blijft de te kloppen man. Mensen roepen dat hij geen ploeggenoten om zich heen heeft omdat ze met Bradley Wiggins voor het klassement gaan. Dat verwacht ik niet. Ze hebben allemaal klasbakken bij Sky.”

Argos hoopt in de ontknoping van de etappes met een sprinttrein naar de streep te rijden. Dat gaat echter niet ten koste van de vrijheid in ontsnappingen. “Dat zullen we natuurlijk per dag bekijken, maar in principe zou elke renner voor zijn eigen kansen kunnen gaan. Dat neemt niet weg dat we in de sprints de grootste winstkansen hebben.”

Vertrouwen

De ploeg, die voorheen Skil-Shimano heette, ontbrak de afgelopen twee jaar in de Tour. Kemna is niet bang dat het gebrek aan ervaring een probleem wordt voor Argos.

“We weten precies wat we moeten doen en daar halen we rust uit. We leven ontspannen toe naar de Tour omdat we ervaring hebben met zware finales. Het vertrouwen is groot en dat wil ik nog wel een tijdje zo houden.”

Voor de proloog van zaterdag in Luik zijn de verwachtingen bij Kemna niet al te hoog. Patrick Gretsch is de beste tijdrijder van de ploeg. “Maar zijn prestaties in het Duitse kampioenschap vielen al een beetje tegen. Ik denk dat het lastig gaat worden voor ons om daar een goed resultaat neer te zetten.”

Bron: http://www.nusport.nl/wielrennen/2844991/geweldige-finales-in-tour.html