Ingezonden

vrijdag 22 juni 2012

Wat in 1992 begon met vijf startplaatsen is uitgegroeid tot het grootste Duits-Nederlandse fietsevenement: de Niederrheinischer Radwandertag.

Dit jaar met zestig bewegwijzerde, rondgaande fietsroutes, variërend van 25 tot 75 kilometer. Daarnaast zijn op diverse plaatsen extra korte routes uitgezet, speciaal voor ouderen of gezinnen met kinderen. De routes nemen je mee langs de mooiste van plekjes in de regio en tal van bezienswaardigheden.

Voor deelnemers is op vele plaatsen een uitgebreid programma met muziek, gastronomie, informatie en activiteiten. Om 17.00 uur worden op alle startlocaties tijdens de tombola aantrekkelijke prijzen onder de deelnemers verloot. Daarnaast heeft Fletcher Hotels (Bosrijk Roermond) voor de eerste 1.000 starters in Midden-Limburg een leuke verrassing in petto.

Op de website www.routebureaulimburg.nl kun je als voorproefje de routes al downloaden en op www.krefeld.de/radwandertag staan de gps-coördinaten van de routes. En … vergeet je paspoort of toeristenkaart niet! 

 

Bron: http://www.nederlandfietsland.nl/fiets-nieuws/grensoverschrijdend-fietsevenement-op-zondag-1-juli-2011