Ingezonden

HACC klaar voor de 22ste oldtimerdag

13-05-2012 00:00
0 reacties

CULEMBORG – De HACC, de Historische Automobiel Club Cuylenborgh, is nagenoeg klaar met de voorbereiding van de 22ste oldtimerdag. Deze dag wordt traditiegetrouw gehouden op de laatste zaterdag van mei: dit jaar dus op 26 mei.

Ze verwachten de eerste oldtimers al om 09:00 uur, waarna de oldtimers in de binnenstad opgesteld worden tot het vertrek voor de Lenterit om 12:00 uur. Op dit moment hebben zich al 306 deelnemers ingeschreven voor deze dag.

Dit jaar zal deze dag behalve het bezichtigen van de grote diversiteit aan oldtimers vooral ook in het teken staan van de sfeer van een concours d’elegance. De deelnemers is gevraagd zoveel mogelijk in de kleding te komen van het bouwjaar van hun oldtimer. De organisatie hoopt op een grote respons van de deelnemende oldtimerliefhebbers / oldtimerrijders. De winkeliers hebben een quiz opgezet, waarbij de winnaars kans maken om in een publieksjury gekozen te worden. Deze publieksjury gaat samen met een vakjury de oldtimers en berijders beoordelen op de mooiste auto, mooiste outfit, mooiste presentatie. De organisatie hoopt daarmee de sfeer van vervlogen jaren terug te halen, die past in de binnenstad van Culemborg.

Gedurende de gehele dag zullen de leden van Tour of life Culemborg gasten zijn met hun aandacht voor de spectaculaire 8-daagse wielertocht met aandacht voor Artsen zonder Grenzen. Dweilorkest ‘t Kapelleke is aanwezig voor de muzikale noot op deze dag.

In de periode van het vertrek van de oldtimers (12:00 uur) tot de terugkomst (vanaf 16:30 uur) voor de prijsuitreiking van het concours d’elegance, zal er een open podium zijn voor aanstormend talent en amateurmuzikanten die zich aan hun stad kunnen presenteren.

De HACC is verder verheugd dat de band DICE en Mark van Veen die middag komen optreden. Er is nog plaats voor andere artiesten, ook hiervoor kunnen kandidaten zich nog opgeven bij de secretaris.

Inschrijven voor deelneming aan de rit is niet meer mogelijk, men kan wel op een reservelijst geplaatst worden. Zij kunnen dan op de dag zelf bij afzeggingen gebeld worden en alsnog deelnemen. Info bij de secretaris op 06-253 257 23 of via info@hacc.nl.

Bron: http://www.culemborgsecourant.nl/plaatsnamen/culemborg/hacc_klaar_voor_de_22ste_oldtimerdag_27348678.html