Ingezonden

AMSTERDAM – Ploegleider Adri van Houwelingen van Rabobank windt er na de vierde etappe van Parijs-Nice geen doekjes om.

“We hebben met zijn allen gefaald. De ploegleiders incluis”, meldt Van Houwelingen op de website van de formatie na de door de Belg Gianni Meersman gewonnen etappe.

In de ‘vlucht van de dag’ was Rabobank niet vertegenwoordigd. “Op het moment dat er na vijftien kilometer in drie fases een kopgroep ontstaat, móeten wij erbij zitten. Zeker als je ziet welke namen in die groep terecht kwamen.”

“Dan moet je als renner de alertheid hebben om daar op te reageren. Maar ook wij als ploegleiders hadden het moeten signaleren. Ik wil zeker vandaag ook mezelf in de schuld betrekken.”

Volgens Van Houwelingen was het kilometers lange jagen van zijn ploeg geen strafexpeditie.

“Vandaag liepen we van meet af aan door eigen schuld achter de feiten aan. Opnieuw. En dat hebben we recht willen zetten. Dat lukte, maar dan zonder resultaat en dat maakt het vandaag allemaal nog lastiger te verteren.”

Westra

Lieuwe Westra daarentegen is uitermate tevreden over zijn prestaties in de ‘koers naar de zon’. Na zijn meer dan degelijke tijdrit van zondag finishte de renner van Vacansoleil woensdag als derde.

“Onze sprinter Kris Boeckmans reed lek in de laatste vier kilometer en toen zat ik ineens met Björn Leukemans vooraan zonder sprinter. Ik ben toen zelf gaan sprinten en al had er misschien meer ingezeten vind ik dit een mooi resultaat”, zegt Westra in een verklaring van zijn ploeg Vacansoleil.

In het klassement bezet Westra nu de zesde plaats, op achttien seconden van leider Bradley Wiggins.

“Ik ben redelijk in orde op dit moment en was wellicht nog nooit zo goed. Ik heb dan ook moraal voor de komende dagen al is morgen een zeer lastige rit, het is even afwachten hoe het op die cols van de eerste categorie gaat.”

De vijfde etappe finisht in Mende, na een zeer venijnige slotklim.

ZIE OOK


Succes Meersman in Parijs-Nice, Westra derde

Buikgriep teistert Parijs-Nice

Nog geen zorgen bij Raboploeg

Dagzege Valverde in Parijs-Nice

Bron: http://www.nusport.nl/wielrennen/2758195/hebben-met-zn-allen-gefaald.html