Ingezonden

AMSTERDAM – Aan de tafel van Rabobank werd er zondag champagne geschonken. Theo Bos won de eerste etappe van de Ronde van Turkije, met aankomst in Alanya, en vertrekt maandag in de leiderstrui.

Door Jasper Boks

“Dit is echt een opluchting, want ik merkte wel dat de druk best groot is rond de ploeg. De prestaties van Rabobank zijn dit jaar nog niet zo goed. Dat het nu wel lukt, is super.”

Je won in Alanya, daar waar je drie jaar terug Daryl Impey het ziekenhuis in reed. Heb je daar nog bij stilgestaan?
“Weet je dat ik daar helemaal niet bij heb stilgestaan?”

In december werd je geopereerd aan een beknelde ader in de lies. Ben je daardoor nu rapper?

“Door de operatie ben ik pas een maand weer echt aan het koersen. Dit is m’n tweede zege dit seizoen, het gaat dus erg goed. Ik ben in mijn beste vorm tot nu toe, maar denk dat ik nog iets beter kan. Ik mag ook niet heel erg tevreden zijn. Maar het niveau is goed genoeg om in de Giro ook mee te kunnen doen.”

Mooi. We rekenen alvast op een ritzege van je in de Giro, die over ruim een week van start gaat!

“Ho, ho. Zorg nou niet voor te hoge verwachtingen. Laat ik eerst hier nog een paar goede etappes rijden.”

Mark Renshaw, jarenlang de adjudant van Mark Cavendish, kwam over naar Rabobank. Rijdt hij puur in dienst van jou nu?
“Mark en ook Graeme Brown doen heel veel voor mij. Graeme rijdt echt vol voor mij en dat is toch mooi, want hij heeft de vorm en het niveau om zelf ook voor de overwinning mee te doen. Mark deed zondag ook fantastisch werk voor me, maar hij gaat ook voor zijn eigen kansen. In de Giro gaan we het ook per etappe bekijken.”

“De ene keer rijdt hij voor mij, de andere keer ik voor hem. Feit is dat we met de ploeg druk bezig zijn met het sprinten. We praten er veel over met elkaar, kijken beelden terug en maken goede afspraken. Het gaat er steeds beter uitzien. Ik praat een wedstrijd vaak meteen goed na met Mark. Dat zijn voor mij de beste leermomenten. Want ik leer nog dagelijks bij.”

“Dat we bij Rabobank nu zo bezig zijn met sprinten is voor mij ideaal. Want zonder een goede ploeg om mij heen kan ik geen koersen winnen. Ik kan het niet alleen. Neem alleen Renshaw. Hij geniet zoveel respect in het peloton. Ze laten hem veel makkelijker voorbij gaan in de sprint. Dat is wel zo prettig als je in zijn wiel zit.”

ZIE OOK

Bron: http://www.nusport.nl/wielrennen/2793438/het-gaat-er-steeds-beter-uitzien.html