Haarspelden Alpe D'Huez MarmotteNaar aanleiding van de lancering van Het Geheim van Wielrennen tijdens de Tour de France, hebben we de afgelopen weken diverse stukjes geschreven over de prestaties van Chris Froome en de andere toppers tijdens de klim naar de Alpe d’Huez. Froome beklom de mythische berg in 40:48 en bleef daarmee ruim boven de toptijden uit het (EPO)verleden. We berekenden dat Froome tijdens de klim een vermogen trapte dat overeen kwam met een ADV (Anaeroob Drempelvermogen) van 6,0 Watt/kg, ruim onder de grenswaarde van 6,4 Watt/kg die het maximale (‘schone’) menselijk prestatievermogen weergeeft.

Nu zijn auteurs Hans en Ron natuurlijk van huis uit hardlopers, dus vonden we het leuk om ook eens te berekenen hoe lang wij er hardlopend over zouden doen om de Alpe d’Huez te beklimmen. Wat is eigenlijk het verschil in snelheid tussen fietsen en hardlopen?

We zochten

Dit artikel is afkomstig van fiets, Lees verder op: http://www.fiets.nl/2015/09/21/hoe-snel-kun-je-lopen-en-fietsen-op-de-klim-naar-de-alpe-dhuez/