Ingezonden

HomeRiders finishen in Maastricht met 3,5 ton voor het goede doel op zak

    Sport

  • 6 uur geleden
  • reageer
  • !–

  • Reacties (0)
  • redactie, Dichtbij redacteur

MAASTRICHT – Komende zondag finishen deelnemers aan de tweede editie van HomeRide onder de finishboog op de Markt in Maastricht. HomeRide is een fondsenwervende wielertocht met als doel zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het Ronald McDonald Kinderfonds. Bijna 300 deelnemers fietsen in teamverband non-stop van Groningen naar Maastricht (500 kilomter in 24 uur), langs acht Ronald McDonald Huizen. Dit jaar zijn er maar liefst 32 teams die bij elkaar nu al ruim 350.000 euro hebben ingezameld.

Het laatste gedeelte van de tocht passeren de HomeRiders vanaf 11.00 uur het festival Letro Open Air in Born. Een deel van de opbrengst van dit festival gaat naar HomeRide. Vervolgens fietsen de HomeRiders via Ronald McDonald Kindervallei in Valkenburg naar het Ronald McDonald Huis in Maastricht. Vanaf die plek begeven alle fietsers zich onder politiebegeleiding naar de Vismarkt in Maastricht, waar ze tussen 13.00 en 14.00 uur feestelijk worden onthaald. Na het passeren van de finishboog krijgen alle deelnemers een medaille en is het feest op de Vismarkt met live muziek en een DJ. Artiesten die optreden zijn: Tut on Tour, The Boys of Holland en Henk Dissel.

De 500 kilometer lange HomeRide gaat in zeven etappes van Groningen via Beetsterzwaag, Zwolle, Utrecht, Tilburg, Veldhoven en Valkenburg naar Maastricht. Het doorkruisen van Nederland, het fietsen in de nacht en de bijzondere sfeer maken van deze uitdagende tocht een unieke ervaring. Deelnemers fietsen de volledige HomeRide of een deel in estafettevorm.

Het sponsorgeld komt ten goede aan zieke of gehandicapte kinderen en hun familie. In Ronald McDonald Huis Maastricht logeren ouders van kinderen die zijn opgenomen in het academisch ziekenhuis Maastricht. Ronald McDonald Kindervallei in Valkenburg biedt gehandicapte kinderen de mogelijkheid onbeperkt vakantie te vieren met hun familie. De Huizen ontvangt geen subsidies en zijn afhankelijk van donaties, sponsoring en opbrengsten uit acties, zoals HomeRide.

Bron: http://maastricht.dichtbij.nl/gezondheid/homeriders-finishen-maastricht-35-ton-goede-doel-zak