Ingezonden

AMSTERDAM – Wielerploeg Vacansoleil-DCM gaat komende zondag met tenminste vijf Nederlanders van start in de Amstel Gold Race. Dat bevestigt een woordvoerder van de ploeg dinsdag aan NUsport.

Door Anne Joldersma

Johnny Hoogerland, Lieuwe Westra, Wout Poels, Rob Ruijgh en Nederlands kampioen Pim Ligthart zijn zeker van een uitverkiezing. Ook de Italiaan Marco Marcato maakt onderdeel uit van de formatie.

“Maar de kans is groot dat daar nog een Nederlander bijkomt”, laat de woordvoerder weten. “We willen met zes of zeven Nederlanders van start gaan in de Amstel Gold Race.”

Luxe

De zes renners die dinsdag zijn aangewezen zaten eerder al bij een voorverkiezing van veertien man. “Vacansoleil-DCM verkeert in een luxepositie”, vervolgde de woordvoerder.

“We beschikken over een brede selectie. We hebben dan ook niet specifiek één kopman. We hopen net als vorig jaar met meerdere renners vooraan te zitten.”

Voor sommigen was de selectie niettemin goed nieuws. Zo liet Wout Poels op Twitter weten dat hij er zin in heeft. De renner reed afgelopen week een sterke Ronde van Baskenland hoewel hij door een tegenvallende tijdrit alsnog terugzakte naar de zeventiende plaats in het eindklassement.

Nederlandse trui

In de editie van 2011 maakten zowel Hoogerland als Björn Leukemans deel uit van de finale van de Amstel Gold Race. De Belg staat momenteel met een blessure langs de kant, maar bij de ploeg leeft de hoop dat de Zeeuw zich wel weer van voren laat zien.

“Hoogerland, Poels en Westra hebben dit seizoen al bewezen in goede doen te zijn.” De Limburgse heuvels liggen de drie renners ook goed. Dat geldt in mindere mate voor sprinter Ligthart. “Hij wil vooral zijn trui laten zien”, voorspelde de woordvoerder dan ook.

De Amstel Gold Race gaat zondag in Maastricht van start. De ploeg maakt de komende dagen bekend welke twee renners de overgebleven plekken invullen.

Bron: http://www.nusport.nl/wielrennen/2784129/hoogerland-poels-en-westra-in-agr.html