Ingezonden

AMSTERDAM – Hoewel hij woensdag zijn ploeggenoten van BMC niet bij kon houden in de ploegentijdrit in de Tirreno-Adriatico maakt Philippe Gilbert zich geen zorgen over zijn vormpeil.

“Mijn seizoen is lang. Ik wil me niet meteen opbranden”, laat de Waal weten aan Sporza. “Ik zit nog niet op mijn ideale gewicht. Een rit als donderdag over 230 kilometer zal mij goed doen.”

Vorig jaar rond deze tijd had Gilbert al een aantal koersen, waaronder de Strade Bianche, gewonnen. Zaterdag moest hij in dezelfde koers acht minuten toegeven op winnaar Fabian Cancellara.

“Ik zit perfect op schema om top te zijn in de Ardense klassiekers. In de wetenschap dat mijn seizoen erg lang zal zijn met belangrijke doelen zoals de Tour, de Spelen en het WK.”

Gilbert loste naar eigen zeggen woensdag ook door een klimatologische oorzaak. “De wind die plots kwam opzetten. Maar er waren ook slechte aflossingen.”

“Sommige ploeggenoten zijn beter dan andere op dit moment van het seizoen en houden daar geen rekening mee als ze overnemen. Op die manier verlies je tijd.”

Bron: http://www.nusport.nl/wielrennen/2758449/ik-wil-me-niet-meteen-opbranden.html