Posted

‘Ik zal sterker zijn dan ooit’

AMSTERDAM – Alberto Contador vindt dat hem een groot onrecht is aangedaan met de schorsing van twee jaar door het internationaal sporttribunaal CAS voor het gebruik van clenbuterol tijdens de Tour de France van 2010.

Dinsdagavond reageerde de Spaanse renner op een persconferentie in zijn woonplaats Pinto op de straf die hij kreeg opgelegd.

”Ik ben zeer teleurgesteld”, zei Contador, die dopinggebruik altijd is blijven ontkennen. ”Mijn moreel is heel laag momenteel. Het is moeilijk te beschrijven hoe ik me voel.”

Contador zinspeelde al op een eventueel beroep tegen de straf door te zeggen dat zijn advocaten alle mogelijkheden gaan bekijken.

”Iedere dag heb ik mij de afgelopen anderhalf jaar afgevraagd hoe dit mogelijk is. Ik wens dit niemand toe. Het was een nachtmerrie, die niet alleen mij geraakt heeft maar ook mijn familie. Van alle kanten werd er met de vinger naar me gewezen en werd ik schuldig verklaard.”

Belachelijk

”Het is belachelijk dat het zo lang heeft moeten duren voor de uitspraak er was. Ik heb er alles aan gedaan om mijn onschuld te bewijzen. Ben constant eerlijk geweest.”

Contador is van mening dat de uitspraak niet wil zeggen dat hij daadwerkelijk doping tot zich heeft genomen. ”Ik ben blij dat aangetoond is dat de hoeveelheid gevonden clenbuterol zo klein is dat het absoluut niks met doping te maken kan hebben. Het heeft in mijn voedsel gezeten. Toch heb ik de maximum straf gekregen. Twee jaar en misschien ook nog een boete van 2,4 miljoen euro.” 

De 29-jarige coureur  van Saxo Bank liet al weten dat hij niet zal stoppen met wielrennen. Omdat de straf met terugwerkende kracht is ingegaan, mag hij op 6 augustus weer fietsen. ”Ook al is mijn moreel nu laag, ik blijf trainen en mezelf uitputten. Ik zal sterker terugkomen dan ik ooit was.”

”Ik rijd niet alleen maar voor mezelf en de prijzen. Ik fiets ook om bij de fans mooie herinneringen achter te laten. Iedere overwinning van mij, is er ook één van hen. Ik heb ook uit alle hoeken van de wereld steun gekregen. Daarvoor ben ik al die mensen heel dankbaar.”

Riis

Zijn werkgever Saxo Bank blijft de Spanjaard, die zijn Tourzege van 2010 en zijn Giro-overwinning van 2011 moest inleveren, steunen. ”Dit heeft niets met bewust valsspelen te maken”, zei ploegleider Bjarne Riis. ”Ons vertrouwen in Alberto is nog steeds honderd procent in tact.”

De Deen maakte tevens duidelijk dat Contador, die ten tijde van zijn positieve test voor Astana reed, contractueel geen salaris krijgt zolang hij geen wedstrijden rijdt. Vanaf 6 augustus krijgt hij dus weer betaald.

Contador:  ”De klap van het CAS was heel groot, maar toch blijft het team in mij geloven. Ik zal voor hen honderd procent blijven geven.”

Bron: http://www.nusport.nl/wielrennen/2735388/ik-zal-sterker-dan-ooit.html