Ingezonden

De zesde editie van de Joop Zoetemelk Classic belooft alle voorgaande records te breken. Het aantal voorinschrijvingen is met ruim 3.000 bijna duizend meer dan verleden jaar. 76 Bedrijventeams hebben zich ingeschreven. Het team met de meeste deelnemers is het Groene Hart Team, de ambtenaren van de provincies Noord- en Zuid-Holland, met 126 deelnemers.

Foto: deelnemers staan klaar voor de start van de Joop Zoetemelk Classic 2011.
Rechts in beeld kijkt erevoorzitter van Swift, Joop Riethoven toe.

Het evenement wordt mogelijk gemaakt door de medewerking van meer dan 150 vrijwilligers. Joop geeft zelf het officiële startschot voor zijn Classic om 8.30 uur. De voorinschrijving is nu gesloten, maar op zaterdag 17 maart kan men nog inschrijven bij de start. Verleden jaar waren er totaal 4200 deelnemers. Dit jaar verwacht de organisatie dat aantal ruim te passeren. De organisatie bij Swift is er klaar voor.

Joop Zoetemelk Classic start van de Maand van het Groene Hart.
De Joop Zoetemelk Classic is het startevenement van de Maand van het Groene Hart. De Leidse burgemeester Lenferink en gedeputeerde Weber geven samen om 9.15 uur het startsein voor de Maand van het Groene Hart op het wielerparcours bij Swift. De routes van de Joop Zoetemelk Classic zijn speciaal ontworpen om de recreatieve waarde van het Groene Hart onder de aandacht te brengen.

Nieuw in 2012: een videofilmpje van elke deelnemer.
Bij de start en finish en op een aantal punten langs de route staan camera’s en wordt van elke deelnemer een videofilmpje gemaakt. Na afloop kan iedereen zijn eigen film bekijken op www.MySports.tv en doorsturen naar vrienden en familie via de sociale media. Ook wordt voor iedereen het verloop van de tocht geregistreerd, zodat je je eigen routeprofiel kan bekijken. Deze elementen maken van de Joop Zoetemelk Classic een echte cyclo-sportieve toertocht.

Nieuw in 2012: route van 100 km.
Op veler verzoek is bij de Joop Zoetemelk Classic in 2012 een route van 100 km toegevoegd. Behalve de bekende routes met afstanden van 150, 75 en 50 km. is er nu een route van 100 km, die natuurlijk ook langs het standbeeld van Joop in Rijpwetering komt. De Fiets-en-Geniet-route van 25 km, tevens handbike-route, blijft gehandhaafd. Alle routes zijn met speciale pijlen uitgezet. Onderweg zijn er verzorgingsposten met wat te eten en drinken tegen de hongerklop.

Een echte col in de Joop Zoetemelk Classic. De Col du Bourg à la Crème
Het venijn zit in de staart bij de Joop Zoetemelk Classic 2012. Alle deelnemers moeten vlak voor de finish de Bult van Roomburg op, die voor deze gelegenheid is omgedoopt tot Col du Bourg à la Crème. Eenmaal boven is het een makkie naar de finish bij het Clubhuis van Swift.

Start bij Swift, park de Bult Leiden. Inschrijving om 7.00 uur open
Op zaterdag 17 maart is de inschrijving om 7.00 uur open. Start en finish zijn bij Swift, Willem van der Madeweg 1 in Leiden. Vanaf 8.00 kan er gestart worden voor de 150 km, vanaf 8.30 voor de 100 km, vanaf 9.00 uur voor de 75km en vanaf 9.30 voor de 50 en 25 km. Er kan ingeschreven en gestart worden tot 12.00 uur. Bij terugkomst krijgen alle deelnemers een speciale bidon met een afbeelding van Joop Zoetemelk en een Groene Hart-goodybag.

Voor eventuele verder info: 
info@swift-joopzoetemelkclassic.nl
www.swift-joopzoetemelkclassic.nl

Bron: http://www.ntfu.nl/Nieuws.aspx?NewsId=376