Posted on 24 december 13 in Wielernieuws profs

Geplaatst op dinsdag 24 december 2013 om 19:25 door redactie.

foto: Sirotti

Fredrik Kessiakoff denkt dat Vincenzo Nibali er tijdens de Tour van 2014 in kan slagen Chris Froome achter zich te laten. Dat vertelde de 33-jarige Zweedse renner van Astana aan Biciciclismo. “Als er iemand Froome kan verslaan, dan is het Nibali”, stelt Kessiakoff.

Hij heeft veel vertrouwen in zijn kopman. “Froome is topfavoriet, maar onder de uitdagers is Nibali de beste”, denkt Kessiakoff. “Hij heeft laten zien dat hij een heel jaar op een hoog niveau kan koersen. Wanneer hij de vorm van zijn leven heeft, dan denk ik dat Nibali Froome kan verslaan”, voorspelt hij.

Astana maakte recent de namen van enkele renners bekend die namens de Kazachstaanse formatie dit jaar de Ronde van Frankrijk zullen rijden. Naast Nibali zijn Michele Scarponi, Tanel Kangert, Jakob Fuglsang en Andriy Grivko zeker, terwijl verwacht wordt dat ook Lieuwe Westra en Kessiakoff een selectie mogen verwachten.

Kessiakoff zelf kende in 2013 een ongelukkig seizoen. “Ik hoop dat 2014 een ander jaar zal zijn. Dit jaar kende ik een lastig seizoen, zonder succes. Je kan zeggen dat ik het hele seizoen heb afgezien”, kijkt hij terug.

In 2014 begint Kessiakoff zijn seizoen in januari tijdens de Tour de San Luis. Na de Challenge Mallorca rijdt hij de Ruta del Sol, GP Camaiore, Strade Bianche, Roma Maxima, Tirreno-Adriatico, Criterium International en de Rondes van het Baskenland en Romandië. Na een kleine pauze zal hij zich via de Ronde van Zwitserland voorbereiden op de Tour.

Dit artikel is afkomstig van Wielerflits, Lees verder op: http://www.wielerflits.nl/nieuws/25061/kessiakoff-quot-als-iemand-froome-kan-verslaan-dan-is-het-nibali-quot.html