Ingezonden

AMSTERDAM – Alexandr Kolobnev keert terug bij Katoesja. De dertigjarige Rus heeft een contract tot het einde van het seizoen getekend bij de Russische ploeg.

Kolobnev mocht in december nog uitzien naar een andere werkgever, nadat hij in opspraak was geraakt wegens vermeend dopinggebruik. Eind februari werd hij echter vrijgesproken door het internationaal sporttribunaal CAS.

Kolobnev is dankbaar voor het vertrouwen van Katoesja. “Ik ben erg blij dat ik weer een aanbod heb gekregen om deel uit te maken van het team”, zegt hij op de website van de wielerploeg. “Ik heb een zware periode achter de rug, maar die tijd is nu voorbij.”

Bij Kolobnev werden vorig jaar in de Tour sporen gevonden van hydrochloorthiazide (HCT), een vochtafdrijvend middel dat dopinggebruik kan maskeren. Volgens het CAS waren er echter medische redenen voor. De Rus wordt al vijftien jaar behandeld voor chronische vaatziekten.

Het jaar 2011 was in meer opzichten een beroerd jaar voor Kolobnev. Hij werd ook in verband gebracht met omkoping. Volgens het Zwitserse magazine l’Illustré zou hij Alexandre Vinokoerov in 2010 met opzet hebben laten winnen in Luik-Bastenaken-Luik in ruil voor honderdduizend euro.

ZIE OOK

Bron: http://www.nusport.nl/wielrennen/2774631/kolobnev-terug-bij-katoesja.html