Ingezonden

AMSTERDAM – Niki Terpstra werd dinsdag door bondscoach Leo van Vliet als eerste renner aangewezen voor de olympische wegwedstrijd. “Ik ben wel leuk verrast door dit nieuws”, laat hij in een reactie weten.

Door Anne Joldersma

De renner van Omega Pharma-QuickStep kende een sterk voorseizoen in dienst van kopman Tom Boonen. “Ik zie deze uitverkiezing ook als de bekroning op mijn goede voorseizoen”, laat hij in een eerste reactie aan NUsport weten.

Voor de 27-jarige Terpstra vormen de Spelen van Londen zijn tweede olympische deelname. Vier jaar geleden wist hij in Peking de wegwedstrijd niet uit te rijden waarna de rampspoed in aanloop naar de wedstrijden op de piste toesloeg. Bij een botsing met een auto brak hij beide armen waardoor hij niet van start kon gaan.

Klassiekerspecialisten

“Daar ging het niet zo goed”, blikt Terpstra terug op de Olympische Spelen van 2008. “Ik hoop dan ook dat het in Londen beter zal gaan.”

Over de invulling van de rest van de selectie wil de renner niet speculeren. “Dat is aan de bondscoach en het mij maakt ook niet heel veel uit hoe de rest van de groep eruit ziet.”

Het olympische parcours ligt hem wel, denkt Terpstra.  “Het is een wedstrijd voor klassiekerspecialisten. We moeten negen keer over een 2,5 kilometer lange klim.”

WK

De Nederlander in Belgische dienst rijdt dit jaar niet de Tour de France. In aanloop naar de Spelen komt hij nog in actie bij het Nederlands kampioenschap, de Criterium Dauphiné en de Ronde van België.

“Dat zijn de koersen die ik rijd in aanloop naar de Spelen. De Tour zou te veel worden. De Spelen van Londen zijn één van de hoogtepunten dit jaar. Daarna volgen ook nog de wereldkampioenschappen in Nederland.”

Bron: http://www.nusport.nl/wielrennen/2795109/kroon-goede-voorseizoen.html