Ingezonden

ROME – Alessandro Petacchi en Michele Scarponi zijn de twee belangrijkste renners voor Lampre in de Tour de France. De twee Italianen zijn dinsdag door de ploegleiding als kopmannen aangewezen.

Sprinter Petacchi krijgt met de Sloveen Grega Bole en de Duitser Danilo Hondo twee snelle helpers mee.

De Australiër Matthew Lloyd en de Italiaan Simone Stortoni zijn de belangrijkste helpers van klimmer Scarponi. Verder gaan ook de Italianen Marco Marzano en Davide Vigano en de Franse Oekraïner Joeri Krivtsov mee naar Luik.

Scarponi

Scarponi staat voor het eerst sinds 2004 weer aan de start van de Tour, hij werd eerder dit jaar vierde bij de Giro d’Italia. “Begin dit seizoen was ik al van plan om de dubbel Tour/Giro te rijden”, vertelde Scarponi onlangs op de website van Lampre.

“Ik vind het altijd moeilijk om de motivatie op te brengen na de Ronde van Italië, maar daar had ik dit jaar totaal geen last van.”

Over zijn doelstellingen in de Tour liet de 32-jarige Italiaan zich niet uit. “We moeten meer dan honderd kilometer tijdrijden, dus het zou een beetje stom zijn om te zeggen dat ik vol voor het algemeen klassement ga. Hopelijk kan ik wat uitrichten in de bergen.”

ZIE OOK

Bron: http://www.nusport.nl/wielrennen/2844672/lampre-neemt-petacchi-en-scarponi-mee-tour.html