Ingezonden

AMSTERDAM – Sebastian Langeveld zal zaterdag niet de absolute topvorm hebben in de Omloop Het Nieuwsblad. Zijn piek ligt later, bijvoorbeeld op 1 april in de Ronde van Vlaanderen.

“Ik moet zeker op niveau zijn, want het is ondenkbaar dat ik in Vlaanderen goed kan presteren als ik in de Omloop weggereden word”, vertelt de 27-jarige coureur van GreenEDGE in het magazine van NUsport.

Langeveld, vorig jaar de sterkste in de openingskoers van het West-Europese wielerseizoen, denkt dat hij zaterdag zeker van voren zal rijden. “Ik moet in de Omloop, ook als ik 95 procent ben, wel mee kunnen doen.”

“Ik heb er alleen niet gericht op getraind om straks in Gent in topvorm aan de start te staan en die koers te winnen. Mijn focus ligt drie weken later, Tirreno-Adriatico, de E3 Prijs, Gent-Wevelgem en dan Vlaanderen en Roubaix.”

Punten

Langeveld stelt verder dat de Omloop minder belangrijk voor hem is dan vorig jaar. “Dat heeft alles te maken met de punten die je kunt verdienen en die van enorm belang aan het worden zijn. En in de Omloop…Het is geen World Tour en dus voor GreenEDGE minder belangrijk dan voor Rabobank.”

Langeveld noemt zichzelf een ‘goede renner’. “Er zijn er een paar beter dan ik – Philippe Gilbert, Fabian Cancellara en Tom Boonen in goeden doen – maar daarachter zit een man of twaalf en daar schaar ik mezelf onder.”

Het volledige interview met Sebastian Langeveld, over onder meer zijn transfer van Rabobank naar GreenEDGE (“Ik moest niet weg en ik had geen keiharde kritiek”), staat in het nieuwe nummer van NUsport. Het magazine is sinds kort ook verkrijgbaar op de iPad.

ZIE OOK

Bron: http://www.nusport.nl/wielrennen/2748120/langeveld-ik-moet-niveau-zijn.html