Ingezonden

HERENTALS – Sebastian Langeveld neemt de toeschouwer die hem zondag ten val bracht in de Ronde van Vlaanderen niets kwalijk.

De renner van GreenEdge was zondag kopman van zijn ploeg. In een poging naar voren in het peloton te fietsen voor de beklimming van de Oude Kwaremont week hij uit naar het fietspad naast de weg en botste in volle vaart op een wegspringende voetganger.

“Het is belangrijk dat je als toeschouwer stil blijft staan, maar het was een reflex. Die man doet dat niet expres, die wilde waarschijnlijk plaats maken”, zegt de Lissenaar op zijn website.

,,Ik weet eigenlijk nog steeds niet wat er nou precies gebeurde, het ging allemaal zo snel. We reden ook echt hard op dat moment en dan word je gewoon als een katapult gelanceerd. Ik baal vreselijk dat dit is gebeurd, mijn voorjaar is weg”, stelt Langeveld somber vast.

Langeveld brak door de val zijn sleutelbeen en is de komende weken uitgeschakeld.

Parijs-Roubaix

De renner baalt er vooral van dat hij door de val ook Parijs-Roubaix moet missen. “Het is voor mij zuur omdat ik dit jaar specifiek naar deze periode heb toegeleefd.”

“Vorig jaar was ik super in Het Nieuwsblad maar voelde ik in Vlaanderen dat het beste eraf was. Daarom was het doel dit jaar om later in vorm te komen, om de piek echt rond Vlaanderen en Roubaix te leggen.”

“Dit was ook gelukt, ik voelde mij super. Helaas heb ik dit niet kunnen laten zien in een mooie uitslag of goede finale.”

Bron: http://www.nusport.nl/wielrennen/2778679/langeveld-neemt-toeschouwer-niets-kwalijk.html