Ingezonden

HOOFDDORP – Greg LeMond is in de Tour de France onder de indruk geraakt van Tejay van Garderen. De Amerikaan legde in Frankrijk beslag op de witte trui.

LeMond was in 1984 de eerste renner uit de Verenigde Staten die het jongerenklassement op zijn naam schreef. Hij won daarna drie keer de Tour.

“Ik denk dat Van Garderen een groot talent is en ik ben benieuwd naar hem in de komende jaren. Hij is pas 23 en er staat met hem een hele nieuwe generatie op”, aldus LeMond tegen Cyclingnews.

“Hij is echt all round. Zijn tijdrit is goed en door zijn lange periode in Europa heeft hij al veel ervaring opgedaan. Hij heeft de perfecte combinatie van jeugd en ambitie.”

Progressie

Van Garderen, die van Nederlandse afkomst is, werd opgeleid bij Rabobank. Bij BMC groeide hij dit jaar uit tot een sterke klassementsrenner en werd hij vijfde in zijn tweede Tour.

“Ik werd derde in mijn eerste Tour. Ik was niet op mijn best en het kostte me nog een jaar om uit te vinden hoe ik de race moest rijden zonder ziek te worden en door goed op mijn eten te letten. Het optreden van Van Garderen zag er goed uit en er is altijd nog ruimte voor verbetering.”

“Het is goed dat hij veel ambitie heeft en dat zie je terug in zijn besluit om naar Europa te gaan. Ambitie is één van de kwaliteiten die een renner moet hebben. Dat heb je nodig om de Tour te winnen. Hij maakt progressie.”

Bron: http://www.nusport.nl/wielrennen/2865800/lemond-looft-van-garderen.html