Ingezonden

VALKENBURG – Met een te grote groep reed Bauke Mollema in zijn eerste Amstel Gold Race naar de laatste beklimming van de Cauberg.

”De koers is niet hard genoeg geweest voor mij. Ik ben in vorm, maar met zo veel rappe mannen om me heen wist ik dat ik niet voor het podium ging sprinten”, keek de Rabokopman terug.

Mollema werd uiteindelijk tiende en was daarmee de eerste Nederlander. ”Ik verloor ook wat snelheid omdat ik moest uitwijken voor een valpartij.”

“Het duurde mij eigenlijk te lang voor de finale echt begon. Daardoor reden we met veel rappe mannen naar de Cauberg en werden mijn kansen op een leuke klassering er niet beter op.”

Mollema zag Enrico Gasperotto aan het langste eind trekken in de 47e editie van de Nederlandse voorjaarsklassieker. De 25-jarige Groninger kon het de Italiaan niet lastig maken, mede omdat hij bij het opdraaien van de Cauberg werd opgehouden.

“Daarna was er honderd meter voor de finish nog een valpartij vlak voor me. Dat was wel hinderlijk. Misschien had ik nog een paar plaatsen kunnen winnen, maar het is zoals het is.”

Raboploegleider Nico Verhoeven was teleurgesteld dat alleen Mollema voorin te vinden was.

”We hebben dit jaar bewust de koers niet in handen willen nemen, met als doel met zo veel mogelijk renners in de finale te zitten.”

Frustrerend

“Dat is niet gelukt”, constateerde Verhoeven, die van een frustrerende dag sprak. ”We komen in de breedte tekort. Bauke was niet slecht, begon als tiende aan de slotklim, maar had niet de benen om voor het podium te gaan.”

“Over Robert Gesink ben ik ook niet ontevreden. Verder liegen de feiten niet. De afgelopen maanden was het niet anders: het is te mager.”

Verhoeven had de Deen Matti Breschel vroegtijdig zien opgeven, terwijl de Duitser Paul Martens, eveneens in een beschermde rol, op de Keutenberg definitief moest passen.

”Als renners de benen niet hebben en amper kunnen volgen, hoef je niet aan winnen te denken”, was Verhoeven duidelijk. ”Het is frustererend.”

ZIE OOK


Gasparotto: ‘Heel grote overwinning’

‘Kou speelde een grote rol’

Gasparotto zegeviert in Amstel Gold Race

Bron: http://www.nusport.nl/wielrennen/2787705/mollema-koers-niet-hard-genoeg.html