Ingezonden

SAINT-FELICIEN – De tweede etappe van het Critérium du Dauphiné is gewonnen door de Spanjaard Dani Moreno.

De renner van Katoesja was na 160 kilometer in de sprint heuvelop in Saint-Félicien sneller dan de Fransen Julien Simon en Tony Gallopin.

Moreno mocht bij afwezigheid van zijn kopman Joaquim Rodriguez eens voor eigen kans gaan. ”Als hij er niet is, krijg ik meer verantwoordelijkheid. Zeker op dit soort aankomsten”, zei hij na zijn zege. ”Ik ging van ver aan en ik denk dat ik mijn rivalen daarmee heb verrast.”

Bradley Wiggins blijft in het bezit van de gele trui. De Brit eindigde net als zijn naaste belager Cadel Evans in de voorste groep.

Wiggins houdt één seconde voorsprong op de Tourwinnaar van vorig jaar. De Luxemburger Andy Schleck kon opnieuw niet met de besten meekomen.

Lastige rit

De op papier lastige rit over verschillende heuvels werd gekleurd door een ontsnapping van de Colombiaan Cayetano Sarmiento en de Fransen Biel Kadri, David Moncoutié en Christophe Kern.

Het peloton liet het kwartet nooit ver uitlopen, waardoor de trui van Wiggins nooit echt in gevaar kwam. Ook een poging van Mikael Cherel haalde het niet tot de finish.

De klassementsleider gaf na afloop toe dat zijn Team Sky de koers vanaf het begin hard wilde maken. ”Het begin was namelijk erg zwaar. Het team heeft dat fantastisch gedaan en dat maakte het voor mij makkelijker om de trui te behouden.”

Pim Ligthart, maandag al gevallen, hield het halverwege de rit vanwege duizelingen voor gezien. Hij wordt later door een dokter onderzocht.

Bron: http://www.nusport.nl/wielrennen/2827731/moreno-snelste-in-tweede-etappe-dauphine.html