Ingezonden

LONDEN – Teun Mulder heeft zich dinsdag geplaatst voor de tweede ronde op de keirin. De baanwielrenner werd tweede in zijn heat.

De race werd gewonnen door de Duitser Maximilian Levy. Mulder troefde in de eindsprint net de Venezolaan Hersony Canelon af.

De Australiër Shane Perkins, winaar van brons op de sprint, werd veroordeeld tot de herkansingen. De tweede ronde wordt dinsdag aan het einde van de middag afgewerkt.

Mulder was uiteraard verheugd dat hij zich rechtstreeks had geplaatst en niet via een extra race in de herkansingen. ”Dat scheelt toch weer een inspanning.”

Sir Chris Hoy

Tot de tegenstanders in de strijd om een ticket voor de eindstrijd behoort Sir Chris Hoy, de Schot die inmiddels vijf gouden olympische medailles bezit en titelverdediger is op het onderdeel.

Mulder: ”Maar het blijft onvoorspelbaar. Nu moet ik zorgen dat ik door de halve finales kom. Dan is alles mogelijk.”

In zijn halve finale treft Mulder iets na half 6 (Nederlandse tijd) verder de Griek Christos Volikakis, de Maleisiër Azizulhasni Awang, de Spanjaard Juan Peralta en Njisane Nicholas Phillip uit Trinidad en Tobago.

Wild

Kirsten Wild is na het vierde onderdeel op het omnium een plaats gestegen. Ze sloot de individuele achtervolging af als zesde en bezet die plaats nu ook in de tussenstand.

Met nog twee onderdelen te gaan leidt de Amerikaanse Sarah Hammer (dertien punten) met een punt voorsprong op de Britse Laura Trott. De Canadese Tara Whitten staat derde met 21 punten, Wild heeft er 31.

Wild kwam op het door Hammer gewonnen onderdeel tot een tijd van 3.39,741, daarmee moest ze ruim tien seconden toegeven op de Amerikaanse wereldrecordhoudster op de achtervolging. Later op de dag volgen nog de onderdelen scratch en 500 meter tijdrit.

Lees alles over de Spelen op onze special


Door: NUsport

Bron: http://www.nusport.nl/wielrennen/2878069/mulder-halve-finale-keirin.html