De Nederlandse wielersporteconomie heeft een geschatte omvang van 490 miljoen euro. Dat blijkt uit onderzoek dat in opdracht van wielersportbond NTFU is uitgevoerd.

“De gezondheidswinst en de maatschappelijke waarde van onze sport zijn al langer bekend. Met dit onderzoek hebben we ook de economische betekenis van de wielersport inzichtelijk gemaakt” aldus Mark Torsius, manager sportontwikkeling bij de NTFU, in een persbericht.

815.000 Nederlanders hebben tenminste één racefiets of mountainbike en staan gemiddeld negentig keer per jaar op de pedalen.

 

Investeringen

De sport vraagt om de nodige investeringen. Fiets, helm, schoenen en kleding zijn uitgaven die een fors deel van de 490 miljoen bepalen. Ook zaken als het lidmaatschap van een fietsclub en de deelname aan fietsevenementen zijn meegenomen in het onderzoek van de NTFU.

Dat wielersporters veel geld overhebben voor de beoefening van hun sport blijkt uit het feit dat zij aangeven 35 procent meer uit

Dit artikel is afkomstig van fiets, Lees verder op: http://www.fiets.nl/2015/06/29/omvang-nederlandse-wielereconomie-490-miljoen-euro/