Posted

Nederlandse fietscampagne in Groot-Brittannië

De Nederlandse ambassade in Groot-Brittannië lanceert een campagne over veilig fietsen. Met deze campagne hopen de Nederlanders te kunnen helpen om Groot-Brittannië net zo fiets veilig te maken als Nederland.

De Nederlandse ambassade heeft haar hulp en expertise aangeboden om  de fietsveiligheid van Groot-Brittannië te vergroten. Nederland is op het gebied van fietsveiligheid al wijdverbreid en wil haar kennis graag exporteren naar andere landen. De ambassade zegt blij te zijn met de nieuwe fietscampagne in Groot-Brittannië die op 2 februari gelanceerd is.

“Het is belangrijk om rustige wegen te creëren waar fietsers en auto’s de weg op een veilige manier kunnen delen”, zegt de Nederlandse ambassade. In Nederland worden er miljoenen euro’s geïnvesteerd in de veiligheid van fietsers. Er worden kruispunten aangelegd die veilig zijn voor fietsers, er worden speciale bruggen en tunnels gebouwd en uiteraard een heleboel fietspaden. Het totaal aantal fietspaden in Nederland bedraagt maar liefst 135.470 km. Sinds 1996 heeft Nederland ook gescheiden fietspaden. Inmiddels is dit al 29.000 km.

Ondanks het feit dat Nederland een welvarend land is, waar 1 op de 2 mensen een auto heeft, is het fietsgebruik onder de Nederlanders hoger dan waar ook ter wereld.

Lees ook:

* Elektrische fiets populair onder jongeren
* Een e-bike met aanhanger

Bron: http://fietsen.123.nl/entry/13391/nederlandse-fietscampagne-in-groot-brittannie