Ingezonden

Wielersportbond NTFU lanceert vandaag de NTFU Kalender app. Met behulp van deze applicatie voor smartphones kunnen fietsliefhebbers altijd en overal zien welke toertochten er op het programma staan. De gebruiker kan aangeven welke locatie, periode, soort tocht en de te fietsen afstand zijn of haar voorkeur heeft, waarna de app laat zien welke tochten het beste bij deze voorkeuren passen.

Bij de NTFU, met 50.000 leden de grootste wielersportbond van Nederland, zijn ruim 550 verenigingen en stichtingen aangesloten die jaarlijks 3.500 toertochten organiseren. Het gaat hier om tochten voor sportieve racefietsers, mountainbikers en recreatieve fietsers, met tussen de 500 en 10.000 deelnemers. Bekende voorbeelden zijn Limburgs Mooiste en de Friese Fietselfstedentocht.

Komst mobiel Internet biedt kansen

Eén van de kerntaken van de NTFU is het samenstellen en coördineren van de jaarlijkse toertochtenkalender. “We ondersteunen onze verenigingen met specialistische kennis en praktische producten en informatie. Daarnaast zien we het als onze taak om de landelijke promotie van de toertochten goed uit te voeren.” aldus Erik Tolboom, Manager Uniebureau bij de NTFU. “Vanaf de oprichting van de NTFU in 1956 tot vandaag de dag speelt de uitgifte van de papieren NTFU Kalender een belangrijke rol. De komst van het Internet – en vooral mobiel Internet – biedt ons echter de mogelijkheid om altijd en overal een actueel overzicht van toertochten in Nederland te kunnen geven!”

 

Verbetering dienstverlening NTFU

De NTFU ziet de applicatie als een verbetering van haar dienstverlening en als een extra kans om de wielersport en in het bijzonder de toertochten in Nederland te promoten. “Toertochten zijn voor veel mensen een stimulans om een betere conditie te krijgen en naar een doel toe te werken.”, vervolgt Tolboom. “Ondanks dat fietsen een individuele sport lijkt, zoeken veel fietsliefhebbers vroeg of laat tijdens een toertocht het gezelschap op om hun passie voor de sport te delen”.

 

De app is klaar, hoe nu verder?

“Deze eerste versie van de NTFU Kalender app is een rechtstreekse vertaling van de NTFU Kalender zoals die op www.ntfu.nl te vinden is. We realiseren ons dat een app nog zoveel meer zou kunnen bieden. Het is dan ook onze ambitie om een zeer complete app te ontwikkelen die de fietser zal ondersteunen in zijn/haar passie voor de wielersport.” licht Tolboom toe. “Er is een flinke wensenlijst aan mogelijke uitbreidingen. Een tweede versie van de app staat dan ook al ingepland voor dit najaar. Samen met fanatieke fietsers die jaarlijks meerdere keren meedoen aan toertochten en die in het bezit zijn van een smartphone willen we de app doorontwikkelen.”

De NTFU app is ontwikkeld voor gebruik op smartphones en is geschikt voor zowel iPhone als Android. Bezoek www.ntfu.nl/app om de app te downloaden. Vind je het leuk om mee te denken over versie 2.0 van de app? Stuur dan een e-mail naar ccaderius@ntfu.nl.

 

Bron: http://www.ntfu.nl/Nieuws.aspx?NewsId=390