vrijdag 10 juni 2011

De Ronde van Nederland is de ultieme fietsroute voor elke vakantiefietser. In de nieuwe editie van de fietsgids Ronde van Nederland via LF-routes worden LF-routes ofwel Landelijke Fietsroutes aaneengeregen tot ruim 1300 kilometer fietsplezier in eigen land. De route voert zoveel mogelijk langs de grenzen van ons land en toont een grote variatie aan landschappen. Fietsers die de Ronde aantoonbaar helemaal hebben volbracht ontvangen een oorkonde.

De route is op een aantal plekken flink herzien. Zo gaat de route voortaan na Venlo verder zuidwaarts naar Roermond en dan via Weert richting Eindhoven. Na Coevorden gaat de route niet meer door Duitsland maar door het Overijsselse land. De route is twee richtingen bewegwijzerd.

De compleet vernieuwde fietsgids Ronde van Nederland is de opvolger van de succesvolle gelijknamige fietsgids uit 2005. In de fietsgids staat de route in deeltrajecten beschreven. Afhankelijk van weer, conditie en geplande uitstapjes is de fietsafstand van dag tot dag te bepalen. De Ronde kan op elk punt worden ‘opgepakt’; NS-stations zijn bij uitstek geschikte startplekken. De 48 trajectkaarten (schaal 1:100.000) in de gids beslaan een ruim gebied rond de route, met daarop de bekende fietsknooppunten en accommodatie. Bij de kaarten staat een compacte beschrijving van het belangrijkste dat onderweg te zien is. De gids biedt verder veel nuttige adressen van musea en attracties, overnachtingsmogelijkheden, veerdiensten en VVV-kantoren.

Het fietsen van de complete Ronde van Nederland vormt voor velen ongetwijfeld een enorme (sportieve) uitdaging. Degenen die de Ronde aantoonbaar compleet gefietst hebben ontvangen een gepersonaliseerde oorkonde.

U kunt de gids bestellen via de webwinkel van nederlandfietsland.nl of in de loop van de zomer kopen bij ANWB en VVV.

Bron: http://www.nederlandfietsland.nl/fiets-nieuws/nieuwe-fietsgids-ronde-van-nederland-via-lf-routes-beschikbaar