De NTFU biedt op verschillende niveaus opleidingen aan tot zowel MTB instructeur als Race instructeur. Je leert hier hoe je een training voorbereid en zelf kan geven, maakt kennis met leuke trainingsvormen en je doet meer kennis op over bijvoorbeeld trainingsleer en de techniek van het fietsen. Dit alles met het doel om die kennis weer te delen binnen jouw vereniging, bedrijf of vriendengroep!

Niveau 3
Tijdens de MTB 3 en Race 3 opleidingen worden cursisten opgeleid tot zelfstandige instructeurs. Tijdens de opleiding wordt aandacht besteed aan jouw didactische en methodische vaardigheden en worden de fijne kneepjes van het vak bijgebracht zodat je ook leert hoe je de vaardigheid van een meer ervaren mountainbiker/racefietser kunt verbeteren. Daarnaast leer je hoe je om moet gaan met niveauverschillen binnen een groep en wat het betekent als je training geeft aan jeugd. Ook ga je aan de slag met het onderwerp trainingsleer zodat je een periodeplan kunt opstellen op basis van het beginniveau van de sporter en zijn uiteindelijke prestatiedoel. Verder komen het veilig begeleiden van groepen in het terrein of op de weg, voeding, ergonomie en onderhoud en reparatie terug in deze opleiding.

MTB niveau 2
Bij de MTB 2 opleiding leren we je didactische en methodische basisvaardigheden aan waardoor je een (eenmalige) training of clinic kunt organiseren en uitvoeren, gericht op het aanleren van de basistechnieken van het mountainbiken. Ook leer je om een groep mountainbikers tijdens een tocht in het terrein veilig te begeleiden.

Inschrijven
Lees voor meer informatie over de locaties, voorwaarden voor deelname, data en kosten etc. de opleidingsbrochure. Wanneer je een keuze voor een opleiding hebt gemaakt is het mogelijk je via het online inschrijfformulier bij ons aan te melden. 

Klik hier voor de opleidingsbrochure. 
Klik hier voor het inschrijfformulier.

Bron: http://www.ntfu.nl/Nieuws.aspx?NewsId=361