Ingezonden

SIERRA DE ESPUNA – Wout Poels heeft zaterdag in de openingsrit van de Ronde van Murcia vergeefs een gooi gedaan naar de ritzege.

De Limburger van Vacansoleil-DCM werd afgetroefd door de jonge Colombiaan Nairo Quintana, die veertien seconden eerder aankwam in Sierra Espuna. De Brit Jonathan Tiernan-Locke finishte als derde.

Johnny Hoogerland, ploeggenoot van Poels, arriveerde als zesde op 32 seconden. Robert Gesink van de Rabobankploeg kwam na Hoogerland binnen. De Raborenner leverde 53 tellen op de etappewinnaar in.

Poels was tevreden over zijn optreden. Hij ging met de eerste groep over de slotklim. Na een korte afdaling volgde de tweede plaats.

Goede test

”Het ging lekker, al begonnen Johnny en ik wellicht wat te laat met aanvallen op de slotklim. We ging in de aanval toen Quintana al een stukje weg was. Die bleef vervolgens sterk voorop.”

“Dit is een goede test voor de Tirreno-Adriatico, al tref je daar wel een ander deelnemersveld. Ik wil zondag een goede tijdrit rijden. Eens kijken of ik hier de eindzege kan pakken”, aldus Poels.

Zondag staat een beslissende tijdrit over 12,3 kilometer op het programma. Vacansoleil raakte Rafael Valls kwijt. Valls kwam in de laatste afdaling flink ten val. Hij blesseerde zijn rechterschouder.

Bron: http://www.nusport.nl/wielrennen/2755056/poels-grijpt-naast-etappezege-in-murcia.html