Ingezonden

VALKENBURG – Geen succes voor Vacansoleil-DCM in de Amstel Gold Race zondag. De ploeg van onder anderen Johnny Hoogerland, Wout Poels en Rob Ruijgh behaalde geen successen. Poels moest zelfs voortijdig de koers verlaten.

Door Eline Dabekaussen

“Toen ik vanmorgen opstond, voelde ik me al niet helemaal fit. In het begin dacht ik nog dat ik er misschien doorheen kon komen, maar ik had last van mijn maag en na 180 kilometer wist ik dat het niet ging lukken.”

Poels zag de Amstel niet als een krachtmeting voor de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik die deze week op het programma staan. Voor de Limburger was het extra zuur omdat hij in de klassieker in zijn eigen provincie moest afstappen.

“Opgeven is nooit leuk, maar ik baal echt dat ik vandaag moest afstappen. De Amstel is met het vele draaien en keren een moeilijke koers. Als je niet helemaal fit bent, is het helemaal lastig.”

De renner verwacht woensdag weer fit aan de start van de Waalse Pijl te verschijnen. “Ik ga de komende twee dagen rusten en dan sta ik er woensdag weer. Ik heb in het Baskenland goed gereden dus qua voorbereiding zit het wel goed.”

ZIE OOK


Gesink: ‘Niveau tikje te hoog’

Mollema: ‘Koers niet hard genoeg’

Gasparotto: ‘Heel grote overwinning’

‘Kou speelde een grote rol’

Gasparotto zegeviert in Amstel Gold Race

Bron: http://www.nusport.nl/wielrennen/2788120/poels-ik-sta-er-woensdag-weer.html