Ingezonden

BLITTERSWIJCK – Wielrenner Wout Poels van Vacansoleil-DCM erkende maandag dat het achteraf misschien toch niet zo slim was om na zijn zware val weer op de fiets te stappen. 

Poels viel in de zesde etappe van de Tour, maar fietste uiteindelijk toch nog tien kilometer door.

”De dokter drukte met beide handen op mijn ribben en ik verging van de pijn, maar ik heb op mijn tanden gebeten en gezegd dat ik ze niet gebroken had. Toen liet de arts me gaan.”

Poels brak bij zijn val echter wel degelijk drie ribben. Daarnaast liep hij gekneusde longen, een gescheurde milt en een zware breuk in zijn linkernier op.

”Achteraf was het niet zo slim om weer op te stappen, maar ik heb er niets extra kapot mee gemaakt”, legde de Limburgse renner uit.

”Toch had ik al snel door dat het goed mis was toen ik zonder hulp nog maar vijf kilometer in het uur kon trappen.” 

Dries van Agt

Hoewel heel Nederland meeleefde, was misschien toch voor Poels een handgeschreven brief met een steunbetuiging van oud-premier Dries van Agt misschien wel de opvallendste. ”Ik wist eerst niet eens precies wie hij was.”

De brief lag maandag bovenop de enorme stapel steunbetuigingen die hij had gekregen. De vraag welke steunbetuiging hem nu het meest had geraakt, kon Poels niet beantwoorden. ”Ik kreeg nog wel een sms van Christian Prudhomme (de directeur van de Tour), dat vond ik wel mooi”, zei de jonge renner lachend.

De Limburger was verbaasd over alle aandacht die hij heeft gekregen. ”Van de meeste kaarten ken ik de afzender niet eens, maar het heeft me wel steun gegeven.”

ZIE OOK


Poels verlaat het ziekenhuis

Steunbetuigingen Vacansoleil aan Poels

Poels naar ziekenhuis in Venlo

Poels in afwachting van scan

Poels op intensive care na valpartij
 
Poels verlaat Tour na valpartij

Bron: http://www.nusport.nl/wielrennen/2871094/poels-niet-slim-fietsen.html