Ingezonden

PAMPLONA – Hoewel de ploeg lange tijd de zogenoemde hotseats bezette en pas op het laatst leek te worden onttroond door de renners van Movistar is Rabobank uiteindelijk als derde gerangschikt in de ploegentijdrit waarmee de Ronde van Spanje zaterdag van start ging.

De organisatie van de Vuelta verraste de ploeg met een communiqué rond middernacht waarin Omega Pharma – QuickStep de tweede plaats bezette.

De Belgische ploeg finishte net als Rabobank en BMC (vierde) op tien seconden van de Spaanse winnaars van wie Jonathan Castroviejo zondag de leiderstrui zal dragen.

Vacansoleil-DCM vond zich terug op de dertiende plaats op 35 seconden van Movistar. De derde Nederlandse ploeg, Argos-Shimano, eindigde als negentiende, op 0.59.

Gemenge gevoelens

De Raborenners verlieten de plaatsen die gereserveerd zijn voor de ploeg met de tot dan beste tijd met gemengde gevoelens. Zeker Lars Boom, die als eerste de streep passeerde, had graag de rode leiderstrui aangetrokken.

”Het was leuk om op die hotseat te zitten, maar het was wel balen dat Movistar er onderdook. Gelukkig waren het tien seconden en niet één of zo. We hebben goed gedraaid.”

“Ik heb wat beurten gedaan die wat langer waren. Dat is mijn taak. Ik weet wat ik moet doen, dat heb ik gedaan”, zei hij op de Rabosite, nog onwetend van de nieuwe klassering.

Daardoor is nu Niki Terpstra de hoogst gerangschikte Nederlander. Hij was de eerste van Omega Pharma die de streep in de stierenvechtersarena van Pamplona passeerde.


Door: ANP

Bron: http://www.nusport.nl/wielrennen/2887780/rabo-alsnog-derde-in-ploegentijdrit.html