Ingezonden

LUIK – Met drie klassementsrenners is Rabobank erop voorbereid dat de eerste week van de Tour de France tegenslag gaat opleveren. Robert Gesink, Bauke Mollema en Steven Kruijswijk kunnen naar voren worden geschoven als kopmannen.

Door Charlie Bootsman

“Er zijn zoveel valkuilen in de Tour, dan is het goed dat wij wat spreiding hebben. Als er eentje pech heeft, zijn we niet meteen onthoofd”, aldus eerste ploegleider Nico Verhoeven tegen NUsport.

Het is niet ondenkbaar dat Rabobank na een week moet kiezen voor één man. “Dat willen we natuurlijk zo lang mogelijk uitstellen, maar op een gegeven moment zul je keuzes moeten maken.”

Fit

Verhoeven acht zijn team in ieder geval klaar voor de belangrijkste rittenkoers van de wereld. “We staan er goed voor. De voorbereiding is goed verlopen. We hebben aan alle eisen voldaan om fit aan de start te verschijnen.”

“Gesink en Mollema zijn gewoon goed en ook Kruijswijk gaat iets laten zien. Natuurlijk zijn die jongens gespannen, maar dat moet ook. Zolang ze maar niet gestrest zijn en bang worden om bijvoorbeeld te vallen.”

Verhoeven hoopt stiekem dat Rabobank bij de proloog al een etappezege gaat pakken. “Luis Leon Sanchez is goed bezig in de tijdritten. Hij werd vorige week Spaans kampioen en kan gewoon winnen.”

Winstkansen

Ook voor de eerste rit, die zondag van start gaat in proloogplaats Luik, ziet hij winstkansen. “Ik ben benieuwd naar dat sprintje bergop. Daar kunnen we best een rol gaan spelen.”

Van Rabobank wordt het meeste verwacht van de drie Nederlandse ploegen in de Tour. “Daar zijn we niet zo mee bezig. Ik had er eigenlijk geen seconde aan gedacht dat we met drie Nederlandse teams zijn.”

“Gelukkig hebben we allemaal een andere rol. Argos-Shimano gaat voor de sprints en Vacansoleil-DCM is een vrijbuitersploeg. Hopelijk zijn we een keer met meerdere teams vooruit. Dan zullen we geen cadeautjes weggeven, maar elkaar ook niet het verlies bezorgen.”

Bron: http://www.nusport.nl/wielrennen/2847960/rabobank-berekend-tegenslagen.html