Ingezonden

HOOFDDORP – Radioshack Nissan Trek heeft Fränk Schleck en Andreas Klöden opgenomen in de ploeg voor de Tour de France.

De Luxemburger en de Duitser krijgen daarbij gezelschap van Fabian Cancellara, Tony Gallopin, Chris Horner, Maxime Monfort, Yaroslav Popovych, Jens Voigt en Haimar Zubeldia.

Hoe de rolverdeling precies zal zijn binnen het team zal waarschijnlijk tijdens de etappekoers pas echt duidelijk worden.

Andy Schleck

Normaal gesproken is Schleck de hoogst aangeschreven ronderenner. De oudere broer van de wegens een blessure afwezige Andy Schleck, werd tijdens de editie van 2011 derde.

Tijdrijden is echter alles behalve een kwaliteit van de 32-jarige rijder. Gezien de vele kilometers tegen de klok in de komende Ronde van Frankrijk, kan dat een probleem zijn.

Bovendien gaf Schleck al aan het kopmanschap niet te zien zitten. Omdat hij eerder dit jaar ook in de Giro d’Italia in actie kwam, zou hij in zijn ogen geen rol kunnen spelen in het klassement.

Klöden is doorgaans meer bedreven in tijdrijden. In 2004 en 2006 sloot hij de Tour af als tweede. Als dopinggebruik van Lance Armstrong bewezen wordt, kan Klöden de titel van 2004 alsnog in handen krijgen. Ook Horner eindigde al eens als negende in Frankrijk (2010).

Fuglsang

Jakob Fuglsang en Linus Gerdemann zijn de opvallendste afwezigen in de fusieploeg, die een weinig succesvol eerste halfjaar achter de rug heeft.

De Nederlander Joost Posthuma haakte al in een eerder stadium af. Hij behoorde niet eens tot de voorselectie.

De Tour gaat volgende week zaterdag van start met een proloog in Luik. La Grande Boucle finisht 22 dagen later met de traditionele etappe naar de Champs Élysées in Parijs.

Bron: http://www.nusport.nl/wielrennen/2838528/radioshack-met-schleck-en-kloden.html