Ingezonden

Recordopbrengst HomeRide

12-06-2012 15:11
0 reacties

NIJKERK – HomeRide, de fondsenwervende wielertocht van Groningen naar Maastricht, leverde 422.185 euro op voor het Ronald McDonald Kinderfonds. Op zaterdag 2 en zondag 3 juni 2012 vond de tweede editie plaats. Nijkerker Peter van der Heijden fietste ook mee.

Zondagmiddag finishten de 310 deelnemers in Maastricht na 500 kilometer in 24 uur gefietst te hebben voor zieke en gehandicapte kinderen en hun ouders. Ze werden verwelkomd door een groot en enthousiast publiek dat de regen trotseerde om deze kanjers te bedanken voor hun geweldige prestatie. HomeRide ging in zeven etappes via de Ronald McDonald Huizen in Groningen, Beetsterzwaag, Zwolle, Utrecht, Tilburg, Veldhoven en Valkenburg naar Maastricht. Deelnemers fietsten de volledige HomeRide of een deel in estafettevorm.

Peter van der Heijden fietste mee in Team HomeRide Leusden samen met oondermeer Marc van den Tweel, directeur Ronald McDonald Kinderfonds. ,,Ondanks de fysieke vermoeidheid van het fietsen, krijg ik veel energie door het enthousiasme en de inzet van alle fietsers en vrijwilligers die HomeRide hebben mogelijk gemaakt. En ik ben natuurlijk ontzettend blij met de fantastische opbrengst. Ik wil dan ook alle sponsors bedanken voor hun bijdrage, met team Leusden hebben we ruim € 22.500,- opgehaald voor het Kinderfonds,” aldus Van der heijden.

Bron: http://www.destadnijkerk.nl/lokaal/recordopbrengst_homeride_27841677.html