Posted on 25 december 13 in Wielernieuws profs

Geplaatst op woensdag 25 december 2013 om 11:10 door redactie.

foto: Sirotti

2013 was voor Joaquim Rodriguez een jaar van vaak net niet. Ondanks zijn overwinningen in de Ronde van Lombardije en de UCI WorldTour, voor de derde maal in vier jaar tijd, diende Purito ook veel nederlagen te incasseren. In 2014 hoopt de Catalaan eindelijk zijn eerste grote ronde op zijn palmares te schrijven, en met Luik-Bastenaken-Luik zijn favoriete klassieker binnen te halen.

De Spanjaard kroonde zich afgelopen seizoen ei zo na tot wereldkampioen in Firenze, maar moest het in de sprint afleggen tegen Rui Costa. Naast zijn zilveren medaille in Italië, verzamelde Purito ook podiumplaatsen in Luik-Bastenaken-Luik (2e) en de Ronde van Frankrijk (3e). In 2014 hoopt hij gelukkiger te zijn.

”Ik weet dat het elk jaar moeilijker zal worden om mijn dromen te realiseren, en dat zijn het winnen van Luik-Bastenaken-Luik en een grote ronde. De vele podiumplaatsen die ik heb behaald zijn natuurlijk mooi, maar ik wil nu daadwerkelijk een grote ronde winnen,” aldus Rodriguez tegenover het Russische R-Sport.

De explosieve klimmer zal, zoals eerder al gemeld, de Tour overslaan, en zich volledig richten op de Giro d’Italia. Ondanks zijn jacht op Giro-winst, blijven de klassiekers een belangrijk streven voor de Spanjaard.

”Het parcours van de Giro is uitermate geschikt voor mij, maar ik zit ook met Luik in mijn hoofd. Dit jaar kwam ik erg dichtbij de winst, maar was Daniel Martin sterker. Ik hoop komend jaar eindelijk mijn favoriete klassieker op mijn erelijst bij te schrijven.”

Dit artikel is afkomstig van Wielerflits, Lees verder op: http://www.wielerflits.nl/nieuws/25062/rodriguez-mikt-op-luik-bastenaken-luik-en-giro-in-2014.html