BESSEGES – Pierre Rolland heeft vrijdag de derde etappe van de Ster van Bessèges gewonnen. De jonge Franse renner versloeg in de sprint zijn landgenoot Franck Vermeulen. 

De Fransman Nacer Bouhanni was korte tijd later de snelste van het peloton en zou volgens organisatie de leiderstrui van de Duitser Marcel Kittel, die uitkomt voor de Nederlandse ploeg Project 1t4i, overnemen. Later bleek dat Rolland ook de leiderstrui in bezit had gekregen.

Rolland, vorig jaar in de Tour winnaar van de etappe naar l’Alpe d’Huez, bezorgde zijn ploeg Europcar de eerste zege van het seizoen.

De Fransman zat aanvankelijk met Vermeulen en Bonnafond op kop. De laatste kon het tempo niet volgen en werd gelost. De twee vluchters slaagden er net in een groep achtervolgers voor te blijven. Bobbie Traksel eindigde als negende.

Neemt druk weg

”Het is leuk om vroeg in het seizoen te winnen”, stelde Rolland vast. De Fransman veroverde in de laatste Tour ook het jongerenklassement.

”Dit neemt de druk weg bij onze kopman Thomas Voeckler.” In het klassement staat Bouhanni op twee seconden tweede. Traksel bezet de vierde plaats op dertien tellen.

Bron: http://www.nusport.nl/wielrennen/2732217/rolland-wint-derde-etappe-besseges.html