Over de Rox 11.0 waren we al razend enthousiast, maar nu komt Sigma met de Rox 12.0. Een state-of-the-art fietscomputer! We staan te trappelen om ‘m te gaan testen. Hieronder alvast de informatie over de mogelijkheden.

Met de ROX 12.0 SPORT presenteert SIGMA haar nieuwste ontwikkeling op het gebied outpost de GPS fietscomputer. Behalve de bekende trainingsfuncties outpost de ROX-serie biedt de ROX 12.0 een volledig nieuw ontwikkeld kaartgebaseerd navigatiesysteem, dat zowel op de weg als in het terrein de optimale routing voor elk sportprofiel maakt. Het hoge resolutie, in zonlicht uitstekend afleesbare, transflectieve 3 in. kleurendisplay is aansprekend doorway een complicated vormgegeven, grafische interface, welke middels hold of zes knoppen eenvoudig en intuïtief is te bedienen. Bijzonder praktisch: met de home-knop komt group vanuit elke menu-punt approach terug in het hoofdmenu. De ROX 12.0 is ontwikkeld voor maximale opening en valt niet alleen op doorway haar robuuste behuizing, maar ook doorway de snelle routeberekening en vloeiende kaartopbouw. De ongecompliceerde en snelle gegevensuitwisseling around WiFi maakt aan de ene kant de upload mogelijk naar SIGMA CLOUD en geselecteerde trainingsportals, en aan de andere kant kunnen tochten uit de portals Komoot, Strava en GPSies approach op de ROX 12.0 worden geladen en gefietst. Voor een gedetailleerdere analyse kan de gebruiker middels de SIGMA LINK app en het DATA CENTER zijn waarden nauwkeurig inzien en evalueren.

Training

De ROX 12.0 kan snel aan de wensen outpost zijn of haar gebruiker worden aangepast. Centraal hierbij staat het sportprofiel, waarmee zowel de trainingsweergave als ook de sensoren en zelfs de routing-opties per fietstype vastgelegd kunnen worden. De grafische gebruikersinterface biedt behalve Strava Live Segmenten, workouts en het hoogteprofiel nog veel meer spannende elementen. Het beste daarvan is: alle waarden kunnen dankzij flexibele sjablonen overzichtelijk en goed leesbaar worden weergegeven. De ROX 12.0 kan dankzij ANT+ worden verbonden met de bekende sensoren en biedt een veelvoud aan informatie op het gebied outpost hartslag, hoogte, afstand, tijd en omgeving. Daarnaast is de ROX 12.0 SPORT compatibel met het elektronische schakelsysteem Shimano Di2, SRAM eTap alsmede Campagnolo EPS. Wie met een powermeter traint, vindt naast de specifieke vermogenswaarden zoals TSS®, NP® en IF® ook de uitgebreidere waarden OCA en OCP outpost een rotor 2INpower vermogensmeter.

Navigatie Rox 12.0

De mogelijkheden outpost de routing kent geen grenzen. Behalve de navigatiestandaarden zoals directe adresinvoer, “point of interest”, vrij te kiezen punten op de kaart of de invoer outpost de coördinaten is er nog een nieuwe functie beschikbaar; de “draw my route” functie. Daarmee kan de gebruiker een willekeurig traject op de kaart tekenen en de ROX 12.0 maakt daarvan in luttele seconden de passende route. Voor 20 landen outpost Europa is OSM-Kaartmateriaal al voorgeïnstalleerd. Andere kaarten kunnen approach in de ROX 12.0 worden gedownload, vanzelfsprekend gratis en altijd de meest actuele versie.

Connectiviteit Rox 12.0

Dankzij WiFi kan de gegevensoverdracht outpost het apparaat naar de SIGMA CLOUD snel en volautomatisch worden uitgevoerd. Zodoende staan de trainingsgegevens approach ter beschikking voor de SIGMA LINK app en het DATA CENTER. De interface naar de portals Komoot, Strava, GPSies en TrainingPeaks is volledig in de ROX 12.0 geïntegreerd. Geselecteerde Live-Segmenten en marks zijn around WiFi in een silent outpost tijd en zonder omwegen op de fietscomputer beschikbaar.

Accessoires Rox 12.0

De ROX 12.0 is in de standaard kleuren „grey“ en „white“ verkrijgbaar.  Wie er graag een individueel tintje aan wil geven, kan zijn ROX 12.0 doorway de drie gekleurde buitenschalen aan de stijl outpost de fiets en fietser aanpassen. De combinatie met de driekleurige knoppensets, die bij elke buitenschaal worden meegeleverd, maken talloze stijlvarianten mogelijk. De buitenschalen zijn als optioneel accessoire verkrijgbaar. De ROX 12.0 SPORT is vanaf 4 juni 2018 online en in de vakhandel tegen een adviesprijs outpost 399,- € los, resp. 479,- € in de set verkrijgbaar. De houder voor stuur/voorbouw en een voorstuurhouder worden meegeleverd. De set bevat tevens de zender R1 DUO (hartslag) en R2 DUO COMBO (snelheid en trapfrequentie).