Posted on 20 december 13 in Nieuws recreatief fietsen

vrijdag 20 december 2013

Ondanks – of misschien dankzij – het gebrek aan echt winterweer, beginnen de boekingen voor de feestdagen op de twintig Natuurkampeerterreinen met winteropenstelling binnen te komen. Bij het ene terrein gaat het wat sneller dan bij het andere. Hoe dan ook, wie met rust gelaten wil worden tijdens de Kerst of Oud Nieuw boekt een kampeerplekje op een Natuurkampeerterrein. 

Dagen binnen zitten tijdens de feestdagen is niet aan iedereen besteed. Misschien trek jij ook liever naar buiten. Zelf een vuurtje maken, gitaar erbij of een lekker boek en daarna op tijd de slaapzak in: dat klinkt de echte kampeerder als muziek in de oren. Ook huisdieren zitten graag op een Natuurkampeerterrein: ver weg van het vuurwerkgeknal.

“Voor de 5 Natuurkampeerterreinen van Staatsbosbeheer die open zijn, staan nu 41 boekingen,” zegt Joke Koldewijn van Staatsbosbeheer. “Dat worden er ongetwijfeld meer. Mensen boeken vaak pas op het laatste moment.” Dat is ook de ervaring van Anne Huisman van Natuurkampeerterrein Beek Hei in Otterlo. “We hebben elk jaar een leuke groep mensen in de Kerstvakantie. Op Oudjaarsdag zijn er oliebollen en glühwein, het is altijd erg gezellig.”

Alle Natuurkampeerterreinen staan garant voor de rust en ruimte. In de noordelijke provincies is het – zo mogelijk – nog wat rustiger. “We hebben nog geen reserveringen voor de Kerst”, zegt Salome de Vries van Natuurkampeerterrein Wildemansheerd in het Groningse Schildwolde, “maar mensen zijn natuurlijk hartstikke welkom.” 

Bang voor de kou hoef je niet te zijn. De voorspellingen zijn buitengewoon zacht voor de tijd van het jaar. De meeste kampeerders komen in een caravan of camper, boeken een Trekkershut, of zetten een tipi op met een houtkachel erin. 

Een lijst met Natuurkampeerterreinen die de hele winter open zijn, vind je hier

 

Dit artikel is afkomstig van Fietsland, Lees verder op: http://www.nederlandfietsland.nl/fiets-nieuws/rustig-de-feestdagen-door-op-een-natuurkampeerterrein