Ingezonden

BADALONA – Samuel Sanchez heeft zaterdag de zesde etappe van de Ronde van Catalonië gewonnen. De Spanjaard én olympisch kampioen zegevierde in eigen land na een rit over 169 kilometer in Badalona net voor een grote groep achtervolgers.

Hij bekroonde daarmee zijn ontsnapping in de slotkilometer. Tweede werd de Australiër Allan Davis, voor de Fransman Julien Simon.

In het klassement klom Sanchez naar de tweede plaats, achter Michael Albasini uit Zwitserland. Steven Kruijswijk blijft de beste Nederlander met de veertiende plaats. Het verschil met de leider is niet groot, iets meer dan anderhalve minuut. Robert Gesink staat zeventiende, op 2.16.

In de etappe was Kruijswijk (22e) ook de meest vooraanstaande Nederlander. ”Hij reed attent voor het klassement”, zei ploegleider Adri van Houwelingen.

De etappe werd een minuut of veertig opgehouden, wegens en ongeluk met één van de achtervolgende wagens. Eén slachtoffer werd per helikopter afgevoerd, maar de organisatie maakte bekend dat zijn verwondingen niet al te ernstig waren.

Bron: http://www.nusport.nl/wielrennen/2771655/samuel-sanchez-beste-in-voorlaatste-etappe-catalonie.html