Ingezonden

PARIJS – Team Sky heeft donderdag de ploeg bekendgemaakt die kopman Bradley Wiggins moet steunen tijdens de Ronde van Frankrijk. 

De Britse renner die dit jaar Parijs-Nice, de Ronde van Romandië en het Criterium du Dauphiné won, geldt als één van de favorieten voor de Tourzege.

Verder heeft Sky met Mark Cavendish een belangrijke troef voor ritzeges in het team. De afgelopen vier jaar was de Britse wereldkampioen twintig keer succesvol in de Tour.

Andere grote namen in de Britse formatie zijn Edvald Boasson Hagen en Chris Froome. Boasson Hagen won vorig jaar twee etappes in de Ronde van Frankrijk.

Froome baarde in het najaar nog opzien door in de Vuelta op een tweede plaats te eindigen, nota bene boven kopman Wiggins.

De Colombiaanse klimmer Rigoberto Uran haalde de selectie niet.

Wereldklasse

“Onze prioriteit dit jaar is het algemeen klassement met Wiggins”, laat teambaas Dave Brailsford weten aan Sky Sports. “Maar dat betekent niet dat we de kansen op sprintzeges met Cavendish laten liggen.”

“Deze selectie is echt van wereldklasse. Froome, Rogers en Porte behoren tot de beste klimmers in het peloton. Zij zullen van grote waarde zijn voor Wiggins. De andere coureurs staan op het vlakke hun mannetje, terwijl Boasson Hagen op elk terrein uit de voeten kan.”

Cavendish legt zich er bij neer dat de ploeg in eerste instantie opteert voor een goed klassement.

“Het is een droom om te rijden in een team dat mikt op de gele trui. Natuurlijk wordt het voor mij moeilijker dan in de voorgaande jaren om succes te boeken. Maar ik leg het mezelf gewoon op om een sterke Tour te rijden. In het belang van het Britse wielrennen.”

De selectie:
Bradley Wiggins (GBr), Mark Cavendish (GBr), Chris Froome (GBr), Michael Rogers (Aus), Richie Porte (Aus), Edvald Boasson Hagen (Noo), Bernhard Eisel (Oos), Kanstantsin Siutsou (WRu), Christian Knees (Dui).

Bron: http://www.nusport.nl/wielrennen/2841132/sky-met-ploeg-van-wereldklasse-in-tour.html