Ingezonden

AMSTERDAM – Raborenner Tom-Jelte Slagter werd dinsdag knap zevende in de tiende etappe van de Giro d’Italia. Volgens ploegleider Jan Boven had er misschien wel meer in gezeten, als Slagter beseft had hoe goed zijn vorm was.

“Ik denk dat het Tom-Jelte zelf ook verbaasde dat hij zo makkelijk mee kon. Als hij geweten had dat hij zo sterk was, had hij misschien wel langer gewacht”, zegt Boven op de site van de ploeg.

“Nu ging hij direct in de aanval, waardoor hij op kop van het peloton kwam te rijden. Vervolgens probeerde hij het nog twee keer, waarvan de laatste keer zo’n 450 meter voor de finish.”

“Achteraf gezien was dat misschien te vroeg, maar nogmaals als hij geweten had dat hij zo sterk was, had hij waarschijnlijk wel langer gewacht. Het is een les voor de volgende keer.”

Het feit dat er geen Raborenner mee was in de langste ontsnapping van de dag, is volgens Boven een teleurstelling.

“We gingen er al vanuit dat de slotklim naar Assisi te zwaar zou zijn voor de sprinters. Stef Clement was de eerste aanvaller van de dag, maar toen de kopgroep wegreed, zat hij er niet bij.”

“Het was het belangrijk dat onze klassementsrenners er goed bij zouden zitten bij het oprijden van de klim. Tom-Jelte deed het uitstekend, alleen brak het net voor Juanma Garate waardoor hij een minuut verliest vandaag.”

ZIE OOK


Dubbelslag Rodriguez in Giro d’Italia

Pozzato uit de Giro met polsblessure

‘Ga nog een keer in de aanval’

Pozzato schuldbewust na massale valpartij

Vluchter Bulgac verbijt de pijn

Bron: http://www.nusport.nl/wielrennen/2811649/slagter-viel-misschien-vroeg-aan.html