Ingezonden

AMSTERDAM – Voor teammanager Iwan Spekenbrink van Argos-Shimano kwam de uitnodiging voor de Tour de France niet helemaal als een verrassing.

Door Michel Abbink

“We zitten nu achter de taart en champagne. Dit is een compliment voor iedereen in de ploeg. We zijn door de organisatie van de Tour beloond voor het voeren van een consistent beleid. Dit is dik verdiend.”

Drie jaar geleden nam Argos-Shimano ook al deel aan de Tour (toen Skil-Shimano geheten).

“Er zal nu meer van ons worden verwacht”, realiseert Spekenbrink zich. “We zijn een ambitieuze ploeg, van een sportief hoger niveau dan toen.”

Kittel

In de persoon van Marcel Kittel heeft de Nederlandse ploeg een sprinter in huis die dit seizoen al vijf keer zegevierde.

“Kittel heeft nog niet de status en de palmares van Mark Cavendish. Het is niet fair en reëel om te verwachten dat hij de wereldkampioen even zal kloppen. Maar hij kan wel een van de uitdagers van Cavendish worden.”

Net als in 2009 zal de formatie ook gaan ‘vrijbuiteren’. “We blijven de aanval zoeken. Daar zijn ook genoeg etappes voor.”

Doelstellingen

Argos-Shimano zal pas na afloop van de voorjaarsklassiekers beginnen met de voorbereiding op de Tour de France. In dat stadium zullen ook de precieze doelstellingen worden bepaald.

De 99e editie van de Ronde van Frankrijk gaat op zaterdag 30 juni van start met een proloog in Luik.

ZIE OOK


Drie Nederlandse ploegen in Tour

Project 1t4i wordt Argos-Shimano

Bron: http://www.nusport.nl/wielrennen/2782013/spekenbrink-touruitnodiging-dik-verdiend.html