Amsterdam - wielrennenDat de Nederlanders een fietsgraag volkje zijn wisten we al, maar Strava heeft dat met de nieuwe applicatie Insights daadwerkelijk onderbouwd. Daaruit blijkt zelfs dat van twaalf wereldsteden de Strava-gebruikers in Amsterdam gemiddeld het snelste fietsen.

Strava Insights vergelijkt het gedrag van fietsers (en ook lopers) in Amsterdam, Barcelona, Berlijn, Londen, Los Angeles, Melbourne, Milaan, New York, Parijs, San Francisco, Sao Paulo en Sydney.

De Nederlandse hoofdstad komt in dat lijstje naar voren als een van de actiefste wereldsteden. Van de 21 miljoen Strava-ritjes werden er een kleine drie miljoen door Amsterdammers afgelegd. Daarmee is Amsterdam niet de stad met de meeste Strava-uploads, want dat is Londen. In de Britse hoofdstad werden ruim zeven miljoen ritten geregistreerd.

Snelsten

Met dank aan het vlakke Hollandse land mogen de Amsterdamse wielrenners zich wel de snelsten van de wereld noemen. Gemiddeld gingen de ritjes met een snelheid van 25,6

Dit artikel is afkomstig van fiets, Lees verder op: http://www.fiets.nl/2015/10/06/strava-insights-amsterdam-snelste-fietsstad/