Ingezonden

Elien Borgenon, Malinda Van de Voorde, Saskia Wilputte en Irina Malfait zijn sportieve meiden die binnenkort afstuderen in de richting lichamelijke opvoeding aan de Hogeschool Gent. Althans, dat hopen ze toch want eerst moeten ze hun eindwerk nog voorleggen om het diploma te behalen. En dat eindwerk is het organiseren van een fietstocht ‘Dwars door Geraardsbergen’.

‘Wielrennen is nu erg in de mode en dus kozen we voor een fietsevenement. Bovendien houden we zelf van wielrennen en zijn we absolute fans van de Muur. Met onze fietstocht hopen we ons steentje bij te dragen aan de promotie van de Muur.’ Er is een begeleide gezinstocht van 20 kilometer en voor de meer geoefende fietsers zijn er omlopen van 40 en 60 kilometer met de onvermijdelijke Muur als uitsmijter.

De dames krijgen alvast heel wat positieve commentaren. ‘Men vindt het bijzonder tof dat het meisjes zijn die een wielertocht organiseren. Meestal is dat een wielerclub en dat is toch vaak een mannenzaak. Bij ons is dat dus niet het geval.’

De studentes staan er bij ‘Dwars door Geraardsbergen’ niet alleen voor. ‘We kunnen rekenen op onze familie en vrienden, die zorgen onder meer voor de bevoorrading.’ Elien, Malinda, Saskia en Irina kijken met klamme handjes uit naar de fietstocht want voor hen hangt er hun einddiploma van af.

‘We zullen die dag beoordeeld worden op het vlotte verloop van onze organisatie. We hebben ons zeer goed voorbereid maar het wordt toch spannend om te weten of we het goed genoeg deden. We rekenen op 200 deelnemers, dat is toch een minimum om van een geslaagd wielerevenement te kunnen spreken.’

Zondag 20 mei vanaf 13 uur start aan Sporthal De Veldmuis, Felicien

Cauwelstraat.

Bron: http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=6L3Q91A3