Ingezonden

AMSTERDAM – Luis Leon Sanchez heeft vrijdag de zesde rit in Parijs-Nice gewonnen. De 28-jarige renner van Rabobank troefde Jens Voigt nipt af in een sprint-à-deux.

Het Spaans/Duitse duo kwam voort uit een kopgroep van zeven man. Op veertien seconden legde Heinrich Haussler beslag op de derde plaats. Koen de Kort passeerde als negende de meet.

Bradley Wiggins behield de leiderstrui en Lieuwe Westra handhaafde zich op de tweede plaats.

De 178 kilometer lange rit leverde niet alleen goed nieuws op voor Rabobank. Bauke Mollema gaf halverwege de rit namelijk op. De winnaar van het puntenklassement in de voorbije Vuelta heeft koorts.

De etappe kende een onstuimige openingsfase. Al na een paar kilometer brak het peloton in tweeën. Wiggins en Westra zaten in de eerste groep, maar onder anderen Alejandro Valverde liet zich verrassen. De samensmelting was echter snel een feit.

Rust

Pas na ruim een uur ontstond er wat rust in het peloton, nadat er een kopgroep was ontstaan met Sanchez, Frederik Veuchelen (Vacansoleil), Voigt (RadioShack-Nissan-Trek), Mickael Cherel (AG2R), Anthony Geslin (FDJ), Daniel Navarro (Saxo Bank) en Simon Geschke (Project 1t4i).

De voorsprong schommelde heel lang rond de drie minuten. Pas op 25 kilometer van de meet nam het tempo in het peloton weer toe.

In de kopgroep werd in de slotfase het kaf van het koren gescheiden; Voigt en Sanchez bleven als enige renners vooraan over. Doordat ze goed samenwerkten, bleven ze het peloton voor. In de sprint rekende Sanchez af met de veertigjarige Voigt.

Parijs-Nice duurt tot en met zondag. Op die dag staat een klimtijdrit op het programma.

ZIE OOK


‘Deze pakken ze me niet meer af’

Westra zegeviert in Parijs-Nice

‘Hebben met z’n allen gefaald’

Succes Meersman in Parijs-Nice, Westra derde

Bron: http://www.nusport.nl/wielrennen/2759836/succes-rabobank-in-parijs-nice.html