Cor Vos ArchivesTijdens de lancering van een roman over het leven van oud-wielrenner Johan van der Velde nemen een aantal andere oud-cracks een deel van de voorstelling voor hun rekening, in theatervorm.

Op donderdag 26 november 2015 verschijnt het boek ‘De Speer van Rijsbergen’, een wielerroman van auteur John van Ierland, gebaseerd op het roerige wielerleven van Johan van der Velde. Het boek wordt in de vorm van een theater gepresenteerd.

Grote namen uit de wielerwereld die een rol in het leven van Van der Velde spelen komen langs om hun verhalen te delen. Zo zijn Guido ‘De Buffel’ Bontempi, Gert Jacobs, Piet van Katwijk en Jacques Hanegraaf aanwezig. Volgens de uitgever komen daar mogelijk de komende weken ‘nog méér beroemde (internationale) oud-renners’ bij.

 

Van der Velde was misschien wel een van de grootste wielertalenten die Nederland ooit heeft voortgebracht. Hij mengde zich in de jaren tachtig veelvuldig in de grote koersen. Hij nam een tourwinnaar

Dit artikel is afkomstig van fiets, Lees verder op: http://www.fiets.nl/2015/10/13/theater-rondom-roman-over-johan-van-der-velde/