De Gazelle Medeo Plus, Puch Country Plus en de Giant Rico CS1 zijn de winnaars van de grote ANWB Fietstest, georganiseerd door Toeractief.

Getest zijn de 13 meest populaire toerfietsen met naaf- en derailleurversnelling tot € 800,-. Nieuw dit jaar was de uitbreiding van het testteam met Toeractieflezers.

Bij de derailleurmodellen tekenen zich twee duidelijke winnaars af: de Gazelle Medeo Plus en de Puch Country Plus: fietsen met een moderne uitstraling en sportieve prestaties.

Bij de fietsen met naafversnelling wint de Giant Rico CS 1. Sterkte troef van de Giant is zijn extreem lage gewicht van 15,8 kilo.

Testparcours

Het testparcours van vier kilometer in Wassenaar bevat een steile klim, een fraaie afdaling en een klinkerweg. Het testpanel van achttien actieve fietsers heeft getest op rijden, comfort, bediening en werking remmen, versnellingen, standaard en verlichting.

Conclusies

Gazelle Medio Plus

Fietst heerlijk, en stuurt strak en zuiver. Kortom, een ideale toerfiets. De afwerking staat op een zeer hoog niveau, het geheel voelt degelijk aan.Mede door de straffe voorvering heeft de Medeo Plus sportieve rijeigenschappen. De eigentijdse titaniumkleur zorgt voor een moderne uitstraling. De toereigenschappen worden benadrukt door de bidonhouder met fles.

Puch Country Plus

Een van de meest sportieve fietsen in de test. Het testteam oordeelt unaniem: een stabiele fiets met uitstekende rijeigenschappen. Op de onderdelen is niet bezuinigd, als enige fiets in de test uitgerust met een Shimano Deore LX derailleur, die zeer soepel schakelt. Mooi afgewerkt en de fiets krijgt van de meeste testers lovende kritieken over het design en de kleurstelling.

Giant Rico CS1

De Giant Rico is een vreemde eend in de bijt. In eerste instantie staan de testers nogal sceptisch tegenover het design. Hij oogt kaal en somber. Eenmaal op de fiets verdwijnen de bezwaren. De testers raken niet uitgesproken over de sportieve eigenschappen en lage gewicht van de fiets. Knap werk van Giant om een naaffiets met een gewicht van slechts 15.8 kg te produceren.

Het negen pagina’s tellende testverslag staat in de nieuwe Toeractief van 13 mei.

Proefabonnement Toeractief