Ingezonden

Top 5 Oorlogs- en bevrijdingsfietsroutes

De onderstaande routes voeren u langs oorlogs- en verzetsmonumenten waar vele herinneringen liggen aan een ver akelig verleden. Stuk voor stuk indrukwekkende routes.

Over de Brabantse Wal
Deze fietstocht gaat vanuit Bergen op Zoom langs oorlogsmonumenten en Mariakapellen. Bij diverse monumenten zijn informatiebordjes geplaatst. Verder fietst u over de Brabantse Wal met mooie uitzichtpunten.
De tocht gaat vanuit Bergen op Zoom naar Huijbergen, Ossendrecht, Hoogerheide, Woensdrecht en weer terug naar Bergen op Zoom. Tot Ossendrecht is de tocht vlak. Na Ossendrecht zijn er vele kleine klimmetjes.
Klik hier voor de route Over de Brabantse Wal.

Glooiende bossen bij de Veluwezoom

Ook in de bossen rondom Loenen is het de moeite waard om van uw fiets af te stappen. Breng een bezoek aan de schaapskooi (tussen 32 en 87) of de Ere Begraafplaats (28), waar Nederlandse oorlogsslachtoffers begraven liggen. In de kapel liggen de gedenkboeken met de namen van de slachtoffers. In het bezoekerscentrum geven 70 dia’s een beknopt beeld van de oorlog. Het Ereveld is dagelijks te bezoeken.
Klik hier voor de route Glooiende bossen bij de Veluwezoom.

Rondje Oorlogsverleden (vanuit Mesch)

Deze fietsroute loopt over verkeersarme wegen door de Belgische Voerstreek en het Land van Aubel. Een prachtig landschap, waarin vele herinneringen te vinden zijn aan de veldslagen die hier in de loop van 20 eeuwen hebben plaatsgevonden.
Klik hier voor de route Rondje Oorlogsverleden.

Monumentenroute Peel en Maas

Deze prachtige 11 monumentenroute voert u langs monumenten die kenmerkend zijn voor de streek. U fietst onder meer langs oorlogs- en verzetsmonumenten, bevrijdingsmonumenten en wegkruisen.
Klik hier voor de Monumentenroute Peel en Maas.

Sporen van de oorlog op de Sallandse Heuvelrug

Een fietsroute met een terugblik naar de tweede Wereldoorlog.
Klik hier voor de route Sporen van de oorlog op de Sallandse Heuvelrug.

Lees ook:
*
Alle fiets- en themaroutes in Nederland en België.

Bron: http://fietsen.123.nl/entry/13301/top-5-oorlogsfietsroutes