Ingezonden

BERGEN OP ZOOM – Marcel Kittel heeft donderdag de Nederlandse wielerploeg Argos-Shimano de tweede overwinning in de Eneco Tour bezorgd.

In de vierde etappe over 213,3 kilometer van Heers naar Bergen op Zoom was hij de snelste in de massasprint.

Hij bleef de Belg Jurgen Roelandts en de Italiaan Giacomo Nizzolo voor. Kittel won ook al de eerste etappe.

De Belg Tom Boonen nam de leiding in het algemeen klassement over van zijn landgenoot Jens Keukeleire.

Dat dankte Boonen aan een bonificatiesprint onderweg, waarbij hij als tweede doorkwam en daarbij Rabo-renner Lars Boom achter zich hield.

Lange ontsnapping

Net als woensdag werd ook donderdag de etappe gekleurd door een lange ontsnapping. Een groep van zes ging al na zo’n tien kilometer in de aanval, maar de sprintersploegen zorgden er uiteindelijk voor dat in finishplaats Bergen op Zoom om de zege gesprint kon worden.

Boonen moest daar genoegen nemen met een vierde plaats. De Belgisch kampioen erkende na afloop dat het doel van de dag de ritwinst was, en niet zozeer het algemeen klassement.

”Maar we zaten goed geplaatst en pakten die kans mee”, keek Boonen terug op de beslissende bonificatiesprint.

Meerdere pionnen

Niet eerder won een Belg de Eneco Tour, maar Boonen durfde donderdag niet te voorspellen dat hij de primeur kan hebben. De tijdrit van zaterdag is daarbij van groot belang, aldus Boonen.

”Met Sylvain Chavanel, Michal Kwiatkowski, Dries Devenyns, Niki Terpstra en ikzelf hebben we meerdere sterke tijdrijders in huis over een afstand van goed zestien kilometer. We moeten bekwaam zijn om zaterdagavond meerdere renners bij de eerste vijftien van het klassement te plaatsen zodat we zondag op meerdere pionnen kunnen wedden.”

De Eneco Tour, die tot en met zondag duurt, gaat vrijdag in Hoogerheide van start. De streep is dan getrokken in het Belgische Aalter.


Door: ANP

Bron: http://www.nusport.nl/wielrennen/2880532/tweede-dagzege-kittel-in-eneco-tour.html