Ingezonden

07 maart 2012 – ‘Expeditie Vietnam’ is een unieke fietsreis met een bijzondere insteek. De  groep enthousiaste reisgenoten baant zich al fietsend een weg door de ongerepte hooglanden van Vietnam, met als doel minimaal € 2.000 sponsorgeld bij elkaar te fietsen.

Sectie titel

In 13 dagen tijd trappen de deelnemers 500 kilometer door het land van de rijzende draak. De prachtige route gaat door tropische bossen, rijstterrassen en onderweg maken zij persoonlijk kennis met de kinderen van een SOS-dorp. De stichting SOS Kinderdorpen zet zich in om (semi)weeskinderen op te vangen, niet alleen door hen onderdak te bieden, maar ook door het creëren van studie- en arbeidsmogelijkheden voor later.

De reis wordt dit jaar aangeboden met een speciale reporter-actie. De winnende reporter vergezeld de groep in Vietnam en doet uitgebreid verslag. Cathay Pacific stelt hiervoor een ticket beschikbaar en de rest van de reis wordt vergoed. De fietstocht vindt voor de tweede maal plaats en de organisatie is wederom in handen van stichting 2Charity. Stichting 2Charity adviseert de reiziger tevens bij het bijeenbrengen van het sponsorbedrag. Alle opbrengsten komen ten goede van SOS Kinderdorpen. Expeditie Vietnam vindt plaats van 25 november t/m 7 december 2012. Voor meer informatie zie de website: www.expeditievietnam.nl

Bron: http://www.anwb.nl/fietsen/nieuws-en-tips/archief,/2012/maart/Fietsreis-SOS-Kinderdorpen.html